Hlavní obsah

Kvapilová s Kubíčkovou i Dumek s Berčíkem na ME dohráli

Jurmala/Riga
Aktualizováno

Michala Kvapilová druhou medaili na evropském šampionátu v Lotyšsku v plážovém volejbalu nezíská. Po stříbrném úspěchu v roce 2017 s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou vypadly s Michaelou Kubíčkovou v prvním kole play off a dělí se o 17. místo. Pro mužský pár Jan Dumek, Václav Berčík, kteří se do soutěže dostali z pozice náhradníků, byla konečnou základní skupina.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Markéta Sluková a Barbora Hermanová - mistryně republiky v plážovém volejbalu.

Článek

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová jsou stále ve hře o medaile, odpoledne je čeká osmifinále. Po bouři a zrušení celého čtvrtečního programu byl turnaj z Jurmaly u Baltského moře přesunut do náhradního areálu k Rize.

Kurty na Majori Beach v Jurmale jsou zaplavené, proto volejbalisté našli azyl v Rukkii Beach Centru, vzdáleném 20 kilometrů od původního dějiště. Pokračuje se už bez diváků na čtyřech hřištích a ženské finále se uskuteční až v neděli stejně jako mužský zápas o titul.

Kvapilová s Kubíčkovou měly zápas proti francouzské dvojici Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová dobře rozehraný, ale nezvládly koncovky. V té první od stavu 18:18 nezakončily útok a nezískaly už ani bod, ve druhé promarnily pět setbolů a podlehly 18:21 a 24:26.

Foto: Ivana Roháčková

Michaela Kubíčková (vpředu) a Michala Kvapilová v akci.

Dumek s Berčíkem prohráli ve skupině i podruhé, v boji o play off podlehli belgické dvojici Dries Koekelkoren, Tom van Walle 18:21 a 12:21. Stejně jako při své premiéře na ME před dvěma lety v Haagu se dělí o 25. místo.

Šesté nasazené Hermannová se Slukovou, které už mají z ME stříbro a bronz, narazí na cestě do čtvrtfinále na Nizozemky Marleen Van Ierselovou, Pleun Ypmaovou.

ME v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):
Muži - skupina D:
Koekelkoren, Van Walle (29-Belg.) - Dumek, Berčík (13-ČR) 2:0 (18, 12).
Ženy - play off, 1. kolo:
Jupiterová, Chamereauová (22-Fr.) - Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (18, 24).
2. kolo:
15:20, Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Van Ierselová, Ypmaová (Niz.).

Reklama