Hlavní obsah

Házenkářky Slavie oplatily Veselí prohru a získaly Český pohár

Házenkářky Slavie Praha získaly Český pohár. V dnešním finále porazily 31:22 Veselí nad Moravou, které v domácí hale obhajovalo prvenství. V lednu se Moravankám podařil podobný úspěch v hale dnešních soupeřek.

Článek

Slavia prohrávala naposledy 3:4 ve 13. minutě, od té doby potvrzovala pozici favorizovaného týmu, který v tomto ročníku interligy prohrál jediný zápas. Do kabin odcházely Pražanky již s náskokem 14:11 a po změně stran své vedení neustále navyšovaly. Především díky neprostupné obraně a rychlým brejkům nedala Slavia domácím šanci na zvrat a po závěrečném hvizdu mohly vítězky české ligy i interligy slavit třetí velkou trofej v tomto kalendářním roce.

"S holkama je radost pracovat. Vyhráli jsme ligu, interligu i pohár, a kdyby tato naše šestka nastoupila do kvalifikace proti Černé Hoře, věřím, že bychom mohli postoupit do Brazílie (na mistrovství světa)," chválil své hráčky kouč Slavie Petr Pína. "Vítězství bylo naprosto zasloužené, i když tam nějaké nedostatky byly," dodal.

Také domácí kouč Peter Sabadka uznal, že na rozdíl od lednového finále zkušený tým Veselí na omlazeného soupeře neměl. "Slavia byla daleko nebezpečnější ze střední vzdálenosti. My zkoušeli různé obranné systémy, ale srážely nás neproměněné šance z brankoviště. Když rozdíl ve skóre narůstal, motivace pochopitelně ubývala," řekl kouč.

Finále Českého poháru házenkářek:
Veselí nad Moravou - Slavia Praha 22:31 (11:14).

Reklama

Související témata: