Hlavní obsah

Miloš se po onemocnění roztroušenou sklerózou vrací k basketbalu

Pardubický basketbalista Pavel Miloš, který v minulém roce onemocněl roztroušenou sklerózou, se v neděli po sedmi měsících znovu zapojil do plné přípravy s týmem. Nejlepší trojkař historie samostatné české ligy by už 15. ledna chtěl nastoupit k ligovému zápasu proti USK Praha. Právě proti pražskému týmu 10. dubna loňského roku odehrál zatím svůj poslední ligový zápas.

Článek

"Bylo by zajímavé vrátit se zase proti USK," řekl Miloš. Autor 1128 přesných trojkových pokusů v ligové soutěži je na basket po dlouhé vynucené přestávce natěšený, před Vánocemi už s pardubickým mužstvem několikrát trénoval a v neděli se trenéru Janu Slowiakovi hlásil jako plnohodnotný člen týmu. "Sami jsme z toho překvapeni a moc potěšeni," uvedl pro ČTK manažer Pardubic Pavel Stara.

Ošetřující lékaři jednatřicetiletému Milošovi, kterému onemocnění zatím nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou diagnostikovali během loňského roku, v návratu ke sportu nebrání. Byť Miloše upozorňují na to, aby nic neuspěchal. "Léčba pořád pokračuje, navíc přiberu nějaké vitamínové injekce, které bych si měl píchat dvakrát až třikrát týdně, k tomu mám stále injekce na roztroušenou sklerózu, které si musím píchat třikrát týdně," popisoval Miloš.

Zkušený basketbalista netají, jak moc mu zapojení se do klasického koloběhu přípravy a tréninků zvedlo náladu. "Je skvělé zase být u toho, hry pět na pět a u všeho, co k tomu patří," popisoval křídelní hráč, který v kariéře v české lize vystřídal před Pardubicemi týmy pražské Sparty, Prostějova a Děčína a v roce 2005 si zahrál i Letní ligu NBA za Detroit Pistons. "Jsem šťastný, že zase můžu hrát basket a normálně fungovat jako zdravý člověk, nevnímám, že bych byl vážně nemocný. Momentálně to beru tak, že jsem v pohodě a tak k tomu i přistupuju," uvedl Miloš.

Reklama

Související témata: