Hlavní obsah

Bývalého baseballistu usvědčili z trojnásobné vraždy, za brutální čin mu hrozí trest smrti

Washington/Praha

Brandon Martin, bývalý baseballista klubu MLB Tampa Bay Rays, v roce 2015 usmrtil tři muže, včetně jeho invalidního otce. Bývalou vycházející hvězdu baseballu uznal soud vinným z trojnásobné vraždy prvního stupně. V pondělí tribunál zasedne znovu a bude rozhodovat o výši trestu. Za brutální čin vykonaný baseballovou pálkou Martinovi hrozí trest smrti.

Foto: Sport.cz

Bývalý baseballista Brandon Martin. Archivní foto

Článek

Martin byl velkým příslibem MLB, hrál na pozici spojky a v roce 2011 si ho v prvním kole draftu vybral tým Tampa Bay Rays.

Kariéra se ale nečekaně zadrhla. V září roku 2015 Martin ve svém domě v Kalifornii brutálním způsobem umlátil baseballovou pálkou svého čtyřiašedesátiletého otce, osmapadesátiletého strýce a dvaašedesátiletého instalatéra.

Poté nasedl do instalatérova vozu a pokusil se uprchnout. Druhý den policie automobil vypátrala. Martin se snažil před muži zákona ujet. Na útěku se vloupal do jednoho domu, kde se chtěl ukrýt před policií. Nakonec byl ale právě tam dopaden.

Martin byl obviněn z trojnásobné vraždy prvního stupně a několika dalších deliktů. Baseballista tvrdil, že je nevinný, případ ale doputoval před soud. Porota muže uznala vinným ve všech bodech obžaloby. O výši trestu bude soud rozhodovat. Prokuratura požaduje trest smrti.

Reklama

Související témata: