Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova mají počtvrté za sebou Český pohár

OLOMOUC

Volejbalistky Prostějova získaly už počtvrté za sebou Český pohár. Kádr sestavený pro mezinárodní soutěže splnil bez problémů roli favorita v Olomouci proti domácímu týmu, který porazil ve třech setech. Ve středu čeká prostějovské hráčky finále Česko-Slovenského poháru, v němž v Teplicích nastoupí proti Doprastavu Bratislava.

Článek

Dva rivalové z Hané se dnes utkali vůbec poprvé v sezoně. Prostějov totiž nehraje domácí extraligu, neboť startoval v Lize mistryň a míří za vítězstvím ve Středoevropské lize. Proto od začátku roku sehrál už 14. zápas, ale bilanci si s Olomoucí nepokazil a jeho jedinou porážkou zůstává porážka v odvetě osmifinále Ligy mistryň s Baku.

Olomoucké hráčky nastoupily proti jasnému favoritovi s přílišným respektem, kterého se zbavily až v polovině prvního setu. V koncovce ještě soupeře na chvíli potrápily kvalitním servisem, ale Prostějov se rychle oklepal a jasně směřoval za splněním prvního cíle v sezoně.

"Našim cílem bylo Český pohár vyhrát a to se nám povedlo po dobré hře," potěšilo trenéra Miroslava Čadu. "Ve středu nás čeká další cíl, Česko-Slovenský pohár, a věřím, že i ten se nám podaří splnit. Únava nás netrápí, máme silný tým i silnou lavičku, jsme schopni zátěž rozdělit na více hráček," dodal v rozhovoru pro Českou televizi.

Olomoucké hráčky po celý zápas solidně přihrávaly, ale v útoku měly problémy se prosadit přes kvalitní obranu soupeře. Prostějov si ve finále připsal 11 bloků a po 63 minutách se radoval z úspěšné obhajoby. Český pohár nicméně pozvedl nad hlavu na rozdíl od předchozích tří let poprvé v hale finálových soupeřek.

"O vítězi od začátku nebylo pochyb," řekl olomoucký kouč Jiří Teplý. "Prostějov nás zatlačil servisem, nám se kvalitní podání ne vždy dařilo, ale když už jo, byli jsme schopni se soupeřem držet krok. Pak nám však o tři čtyři body odskočil a bylo rozhodnuto," dodal kouč týmu, který figuruje na seznamu vítězů Českého poháru naposledy v roce 1995.

Finále Českého poháru volejbalistek v Olomouci:
UP Olomouc - Modřanská Prostějov 0:3 (-20, -15, -15)
Rozhodčí: Kovář, Pavelek. Čas: 63 min.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články