Hlavní obsah

Dengova trojka 16 vteřin před koncem rozhodla o prohře Miami v Chicagu

Basketbalisté Miami prohráli v NBA na palubovce Chicaga 89:93 a zaznamenali teprve druhou porážku v posledních 13 zápasech. Hráči Heat přitom ještě v poločase vedli o devět bodů, domácí ale ve třetí čtvrtině skóre otočili a 16 vteřin před koncem zápasu za stavu 89:89 nasměroval Bulls k vítězství trojkou Luol Deng.

Foto: Frank Polich , Reuters

Luol Deng (9) byl hrdinou zápasu.

Článek

"Alespoň jsme lidem připomněli, že jsme schopni hrát s nejlepšími týmy NBA," řekl Derrick Rose, který pomohl Chicagu k výhře 26 body a asistencí se podílel na rozhodující Dengově trojce. "Byla to zatraceně dobrá přihrávka a Deng to trefil skvěle," řekl Dwyane Wade, jenž si v dresu Miami připsal 34 bodů, zatímco LeBron James přidal 29.

Třetí hvězda Heat Chris Bosh by na duel s Chicagem nejradši zapomněla, protože proměnil jediný z 18 střeleckých pokusů a nasbíral jen sedm bodů. "Štve mě to. Kdybych dva, tři koše dal, mohli jsme takhle vyrovnaný zápas vyhrát," prohlásil.

Nedařilo se ani Bostonu, který nestačil na Denver. Celtics po sérii výměn měli pro zápas na palubovce Nuggets k dispozici jen devět hráčů a podlehli 75:89. Boston ještě šest a půl minuty před koncem vedl 75:73, pak se už ale střelecky neprosadil a Denver sérií 16 bodů stav otočil.

Denver vyhrál i druhý zápas po odchodu své největší hvězdy Carmela Anthonyho do New Yorku Knicks. Nuggets také v utkání poprvé představili kompletní pětici hráčů, které získali v rámci výměny, jejíž součástí byl i Chauncey Billups.

Výsledky NBA:
Chicago - Miami 93:89, Denver - Boston 89:75.

Reklama

Související témata: