Hlavní obsah

Zápas o druhé místo v extralize volejbalistek vyhrála Olomouc

PRAHA

Souboj o druhé místo v extralize volejbalistek vyzněl pro Olomouc. Ta sice v hale pražského Olympu prohrála úvodní set, ale pak už domácí hráčky nepustila ke slovu a zvítězila 3:1. I po patnáctém kole vede s těsným náskokem Brno, které hladce ve třech setech vyhrálo v Ostravě.

Článek

Trenér Brna Ondřej Marek přiznal, že lídr přijel do Ostravy s respektem. "Domácí zahráli velmi dobře na Slavii a my máme náročný program. Obavy se naštěstí nepotvrdily. V prvních dvou setech jsme byli mnohem lepší, a to nám pomohlo i ve vyrovnaném třetím setu v koncovce," řekl po utkání.

"Soupeř byl po všech stránkách lepší, a když nám dal v koncovce třetího setu šanci, tak jsme utkání vlastními chybami ukončili," posteskl si ostravský kouč Jiří Kozel.

Olymp měl první set od úvodního míče pod kontrolou, Olomouc přehrával hlavně v obraně. Hostující tým však od druhé sady přestal chybovat, srovnal skóre a posléze uhrál i důležitou koncovku třetího dějství. Ve čtvrtém setu si Olomouc už od počátku udržovala mírný náskok a v závěru svého soupeře deklasovala.

Na třetí místo se po zaváhání Olympu dostaly jeho pražské rivalky ze Slavie. Ty splnily roli favoritek v Liberci, kde je sice soupeřky trápily servisem, přesto si nakonec Slavia připsala čtvrté vítězství za sebou.

Extraliga volejbalistek - 15. kolo:
Liberec - Slavia Praha 0:3 (-22, -17, -20), Olymp Praha - Olomouc 1:3 (20, -17, -23, -17), Ostrava - Brno 0:3 (-13, -12, -22), Šternberk - Střešovice 3:0 (23, 20, 19), Přerov - Frýdek-Místek 3:1 (18, -23, 25, 18).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články