Hlavní obsah

Basketbalistům Prostějova půjde v Krasnodaru o postup ve Vyzývacím poháru

KRASNODAR

Basketbalisté Prostějova budou v úterním závěrečném utkání osmifinálové fáze Vyzývacího poháru usilovat v Krasnodaru o postup do play off. Potřebují k tomu porazit domácí ruský celek Lokomotiv Kubaň, který je přímým rivalem Hanáků v boji o druhé postupové místo do čtvrtfinále. Vítězství ve skupině L má jisté Ostende.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Druhé místo nyní patří Kubani, která má na kontě o vítězství více než hanácký klub. Prostějov ale první vzájemný duel doma vyhrál 67:66 a po špatném vstupu do osmifinále vykřesal postupové naděje.

Nemají co ztratit

"Nemáme co ztratit, tlak bude v domácím prostředí na našem soupeři, který je favoritem," uvedl na klubových stránkách prostějovský kouč Peter Bálint. "Pokud chceme uspět, musíme vycházet z kvalitní obrany se zaměřením na trojici amerických hráčů Masseye, Wilkinsona a Chalmerse. A v útočném pojetí být důslednější v zakončení i pohybu bez míče," dodal.

Úterní soupeř, aktuálně třetí tým ruské superligy, je ale pod taktovkou litevského kouče Kestutise Kemzury silný právě v domácím prostředí, kde v této sezóně prohrál pouze v říjnu s Kazaní. Ve Vyzývacím poháru nenašel Lokomotiv v Krasnodaru přemožitele. Koncem minulého týdne kádr Kubaně navíc posílil 207 cm vysoký pivot Jurij Vasiljev z Dynama Moskva.

V ligové generálce na pohárový zápas tým Kubaně porazil v superlize v sobotu Jenisej vysoko 104:72. Ve Vyzývacím poháru před týdnem připravil první osmifinálovou prohru belgickému vítězi skupiny.

Prostějovští odcestovali do Krasnodaru v neděli v kompletním složení. Zápas v úterý začne v 17:30 SEČ a jeho vítěz narazí ve čtvrtfinále na francouzský celek Gravelines Dunkerque.

Reklama

Související témata: