Hlavní obsah

Beachvolejbalistky Walshová s Mayovou se zase daly dohromady, cílem je Londýn

NEW YORK

Americké plážové volejbalistky Kerri Walshová a Misty Mayová-Treanorová vytvoří po více než dvouleté přestávce znovu společný tým. Jejich cílem bude zisk třetí zlaté olympijské medaile příští rok v Londýně. Oddělenou cestou se trojnásobné mistryně světa vydaly po předchozím triumfu na hrách v Pekingu v roce 2008, nyní manažer Walshové oznámil, že se společně zapojí do olympijské kvalifikace.

Článek

Od pekingských her se nyní dvaatřicetiletá Walshová stala dvojnásobnou matkou, o rok starší Mayová-Treanorová se zase dávala do pořádku po těžkém zranění. Po pekingské olympiádě se totiž začala připravovat na taneční televizní soutěž, ale při tréninku si utrhla achilovku. Vloni tvořila pár s další olympioničkou Nicole Branaghovou.

Nejlepší dvojka v historii

Walshová s Mayovou-Treanorovou jsou označovány za nejlepší beachvolejbalovou dvojici v historii. Olympiádu společně vyhrály i v Aténách 2004, na světových šampionátech získaly tituly v letech 2003, 2005 a 2007. Jejich společná bilance činí 735 vítězství a pouhých 53 porážek.

Reklama