Hlavní obsah

Miami porazilo potřetí za sebou Chicago a od finále NBA ji dělí poslední vítězství

MIAMI

Basketbalisté Miami porazili potřetí za sebou Chicago a poslední vítězství je dělí od postupu do finále NBA. Třetí bod vybojovali po domácím vítězství v prodloužení 101:93 a po úvodní porážce v sérii tak vedou už 3:1 na zápasy.

Foto: Joe Skipper , Reuters

O každý míč se sváděla bitva. Zprava útočník Bulls Joakim Noah v souboji s Udonisem Haslem. Přihlíží hvězda Miami LeBron James.

Článek

Hráči Chicaga přitom po třech čtvrtinách vedli o pět bodů, ale LeBron James v poslední části nastřílel 13 ze svých 35 bodů a dovedl zápas do prodloužení. V něm už domácí Heat nedali soupeři šanci. Bulls poprvé v sezóně prohráli potřetí za sebou, úterní prohru ještě mohl odvrátit Derrick Rose, v koncovce však hned dvakrát selhal.

"Dneska to beru na sebe. Měl jsem dvě šance na ukončení zápasu, nepodařilo se. A ztratil jsem moc míčů. Když už nic jiného, musím se ze svých chyb poučit," sypal si popel na hlavu Rose, který byl sice nejlepším střelcem Bulls s 27 body, ale trefil jen 8 z 27 střel a ztratil sedm míčů.

Derrick Rose (vpravo) už prohru nedokázal odvrátit.foto: ČTK/AP/Allen Eyestone

Carlos Boozer a Luol Deng nastříleli po 20 bodech, Boozer navíc přidal 14 doskoků. V prodloužení se však většina střelců Bulls odmlčela.

Kanonýr Miami James si vedle 35 bodů připsal po šesti asistencích i doskocích. V důležitých chvílích navíc ubránil Rose, který přes něj netrefil jedinou střelu z devíti.

Dobrý výkon Boshe

Další dobrý výkon předvedl Chris Bosh s 22 body, kerý si v sérii drží průměr 24 bodů na zápas. Třetí hvězda týmu z Floridy Dwayne Wade zůstal na 14 bodech, ve druhé půli nedal ani bod, ale v prodloužení jich nastřílel hned šest - tedy stejně jako celé Chicago. Více prostoru po delší době dostal náhradník Mike Miller, který měl velký podíl na výhře 12 body a devíti doskoky.

Vyrovnané zápasy rozhodují trestné hody, což basketbalisté Miami potvrdili. Zpočátku jich sice proměnili jen osm ze 14, ale pak až do konce neminuli jedinou šestku z 24. "Díky obraně jsme tam, kde jsme. Obrana je důvod, proč vyhrajeme každý zápas. A obrana je důvod, proč máme šanci vyhrát i zápas číslo 5," řekl Bosh.

Dopadne to jako v roce 2006?

Páté finále Východní konference se bude hrát ve čtvrtek na palubovce Chicaga. Na Západě vede Dallas nad Oklahomou rovněž 3:1 a v NBA se tak rýsuje opakování finále z roku 2006, v němž Miami porazilo Mavericks 4:2 na zápasy.

Výsledek 3. kola play off basketbalové NBA:
Finále Východní konference - 4. zápas:
Miami - Chicago 101:93 po prodl. (stav série 3:1).

Reklama

Související témata: