Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdy Miami zesměšňovaly Nowitzkého. Ignoranti, reagoval Němec

Basketbalové hvězdy Miami LeBron James a Dwyane Wade si během finálové série NBA utahovaly z hlavního tahouna Dallasu Dirka Nowitzkého a jeho nachlazení. Německý hráč se tím však nenechal vyvést z míry a jejich chování označil za dětinské a mírně ignorantské.

Foto: Hans Deryk , Reuters

Dirk Nowitzki se zesměšňováním rozhodit nenechal.

Článek

Ke čtvrtému finálovému zápasu nastoupil Nowitzki s chřipkou a teplotou 39 stupňů Celsia, často kašlal a skrýval si při tom pusu pod dres. James s Wadem ho napodobovali po tréninku před čtvrtečním pátým duelem a jejich počínání na chodbě haly zaznamenala televizní stanice CBS.

Wade zakašlal, otočil se na Jamese a řekl: "Slyšel jsi mě kašlat? Asi jsem nemocný." Video se rychle rozšířilo po internetu a stalo se vděčným námětem sobotní tiskové konference před dnešním šestým duelem, v němž si může Dallas zajistil první titul v historii.

"Nepředstíral jsem kašel. Opravdu jsem zakašlal, a když tam byly kamery, udělali jsme z toho fór. Přesně jsme věděli, co z toho vy uděláte," řekl Wade novinářům. "O nic nejde, v téhle sérii jsou zajímavější věci," uvedl James.

Nowitzkému jejich scénka humorná nepřišla, ale přešel ji s klidem. "Žádnou motivací navíc kvůli tomu necítím. Tohle je finále NBA. Jestli potřebujete dodávat motivaci, pak máte problémy," uvedl německý basketbalista a ohradil se proti tomu, že mohl zdravotní problémy předstírat. "Hraju tuhle ligu třináct let a zranění ani nemoc jsem nikdy nesimuloval," dodal.

Reklama

Související témata: