Hlavní obsah

Basketbalistky litovaly, že nevyužily nepřesvědčivé hry Francie

Hořkost zavládla mezi českými basketbalistkami po dnešní porážce s Francií 56:63 v boji o třetí místo na mistrovství Evropy. Prohra je mrzela o to víc, že cítily, že obhájkyně titulu nehrají v nejlepší formě a že byly k poražení.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Kateřina Elhotová v utkání proti Francii

Článek

"Jsme zklamané, protože Francouzky nehrály svůj nejlepší basket. Měly jsme na ně, ale ve správnou chvíli jim tam spadlo pár střel. To je posadilo na koně a už si to nenechaly vzít," litovala rozehrávačka Kateřina Bartoňová. "Dneska rozhodně byly k poražení, my hrály lépe, ale ony to nakonec urvaly," dodala.

Podobného názoru byla i její spoluhráčka z USK Praha Eva Vítečková. "Samozřejmě jsme smutné, protože jsme to měly dobře rozehrané. Měly jsme je na lopatkách. Ale ony potvrdily, že jsou velmi silný soupeř, a nezlomily se," řekla autorka třinácti bodů.

Smolná porážka se také podepsala pod to, jak hráčky hodnotí své vystoupení na turnaji. Splnily sice cíl v podobě postupu do kvalifikace na olympijské hry, ale zároveň cítí, že k absolutní spokojenosti chyběl jeden krok.

Musíme být na sebe pyšné, říkala Burgrová

"Zakončit turnaj dvěma porážkami není to, co jsme si představovaly. Ale pokud se podívám na celý turnaj, tak jsme snad předváděly dobrý basketbal. Kdyby nám někdo před turnajem řekl, jak dopadneme, tak bychom si klepaly na čelo. Teď je to sice zklamání, ale musíme být na sebe pyšné," tvrdila pivotka Ilona Burgrová.

Podle Vítečkové je hlavní, že se povedlo splnit postupový cíl. "Je škoda, že ta třešinka v podobě medaile nedopadla. Ale jeli jsme sem s tím, že chceme postoupit na olympiádu. Hodně lidí nám nevěřilo, že to dokážeme, ale nám se to povedlo," uvedla Vítečková. "Na druhou stranu nás ale mrzí, že jsme tak dobře rozehraný turnaj nedotáhly do lepšího konce a že to nezacinkalo," dodala.

Možná největší zklamání cítila druhá nejmladší hráčka týmu Bartoňová, pro kterou šlo o první velkou akci. "Nevím, jestli je někdo spokojený se čtvrtým místem. Jestli je, tak ať je, ale měly jsme tu na víc. Já chtěla medaili," řekla Bartoňová.

Reklama

Související témata: