Hlavní obsah

Volejbalistky vyhrály v Evropské lize v Bulharsku a vedou skupinu

SAMOKOV

České volejbalistky porazily v Evropské lize v Samokovu za 103 minut domácí Bulharsko 3:1. Kolo před koncem základní části soutěže se díky tříbodovému zisku dostaly na první místo tabulky skupiny B. Odvetný zápas týmů, které už mají jistý postup do Final Four, je na programu v sobotu opět v Samokovu.

Článek

Ráz vývoji utkání dala koncovka úvodní sady, v níž české hráčky po slibném začátku dotahovaly v závěru náskok soupeřek. Bulharky už měly k dobru tříbodový náskok 21:18, ale zkušenější a o poznání důraznější český tým nakonec vyhrál 28:26. Hlavní údernou silou byla Aneta Havlíčková, která nejčastěji zakončovala útočné akce a navíc zaznamenala tři body přímo z podání.

Po nezdařené koncovce Bulharky v druhém setu vypadly z role, často chybovaly a nebyly schopny založit kloudnější akci. Soupeřky příliš nepotrápily, neboť uhrály pouze 12 bodů.

V třetím setu se ale vývoj zápasu otočil. Domácí hráčky do něj vstoupily s větší razancí, dostaly český tým pod tlak a po získání osmibodového náskoku neměly problém ani v koncovce. Hrozbu případného zvratu však svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera rychle odvrátily.

Do jejich výkonu se vrátila výbušnost i kombinační jistota. U sítě zářila Kristýna Pastulová, která získala přesnými bloky šest bodů. V obraně i v útoku se dařilo také Heleně Havelkové a Šárce Barborkové. Bulharky se už na odpor nevzmohly a český tým uzavřel duel hned prvním proměněným mečbolem.

Reklama