Hlavní obsah

Čeští volejbalisté prohráli na turnaji v Katovicích s Itálií 1:3

KATOVICE

Čeští volejbalisté prohráli v závěrečném třetím utkání na turnaji v Katovicích po tuhém boji s Itálií 1:3. Zápas přinesl ve všech setech vyrovnanou a dramatickou bitvu, kterou rozhodovaly koncovky. Itálie turnaj bez porážky vyhrála, český tým obsadil třetí místo. V závěrečném utkání turnaje domácí Polsko prohrálo s Ruskem 0:3 a skončilo poslední.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Čeští volejbalisté

Článek

"Náš start v turnaji byl po herní stránce určitě přínosem. Nejlepší výkon v průběhu tří dnů jsme odvedli hned v prvním zápase proti Polsku, kdy se nám dařilo uhrát bodové míče," řekl ČTK asistent trenéra Milan Hadrava.

Hlavní kouč Jan Svoboda vsadil opět na základní šestku Ticháček, Štokr, Popelka, Pláteník, P. Konečný, Veselý s liberem Kryštofem. Po dvou vítězstvích v přípravných zápasech nad Itálií v minulém týdnu v Monze hráli čeští volejbalisté hned od úvodních míčů proti Italům uvolněně a bez respektu.

Prosazovali se přesnou obranou, na bloku se dařilo zejména Popelkovi. Postupně český tým získal v prvním setu náskok 16:12, protivník ale nerezignoval a srovnal na 19:19. Ve vyrovnané koncovce byli šťastnější Italové, kteří vyhráli 27:25.

V druhém setu se v úvodu karta obrátila. Italové získali náskok 16:11 a v koncovce už dokonce vedli 24:21. Český tým ještě dokázal srovnat krok, ovšem v dlouhé koncovce se k němu obrátilo štěstí zády a prohrál 36:38. "Měli jsme trochu smůlu, neboť jsme v obou setech měli několik setbolů," podotkl Hadrava.

Nejlepší výkon podali svěřenci trenéra Jana Svobody v třetím dějství, kdy si stále udržovali dvou až tříbodový náskok. Italové sice ještě v závěru snížili, sadu už ale nezískali.

Po tomto dílčím úspěchu ale českým volejbalistům utekl začátek čtvrtého dějství a Italové získali snadno náskok 10:3. I když se český tým postupně vrátil do hry, porážku se mu už odvrátit nepodařilo.

"Navzdory porážce jsme odvedli dobrý výkon, který byl srovnatelný s přípravnými zápasy v Itálii. Soupeř nás i se zvučnými jmény v ničem nepředčil. Při troše štěstí jsme mohli vyhrát," dodal Hadrava.

V příštím týdnu mají čeští volejbalisté v plánu soustředění v Nymburce. Poslední přípravný zápas před startem mistrovství Evropy sehrají 7. září v Karlových Varech s Ruskem.

Přípravný turnaj volejbalistů v Katovicích:
Česko - Itálie 1:3 (-25, -36, 23, -21).
Sestava Česka: Ticháček, Štokr, Popelka, Pláteník, P. Konečný, Veselý, libero Kryštof - Mach, D. Konečný, Hudeček, Zapletal. Trenér: Svoboda.
Polsko - Rusko 0:3 (-22, -16, -19).
Konečná tabulka:
1. Itálie3309:46
2. Rusko3218:35
3. Česko3124:64
4. Polsko3031:93

Reklama

Související témata: