Hlavní obsah

Mistrovská Dukla začala extraligu házené výhrou ve Frýdku-Místku

PRAHA

Mistrovská Dukla Praha vstoupila do nové sezóny extraligy vysokým vítězstvím 33:20 ve Frýdku-Místku. První gól zápasu sice vstřelili domácí, ale favorit pak sedmi zásahy za sebou určil ráz utkání. Do druhého poločasu šli Pražané s náskokem sedmi branek a bez větších problémů jej v jednu chvíli i zdvojnásobili.

Článek

Uspěly i vicemistrovské Lovosice, nad Přerovem zvítězily 28:23. Souboj kanonýrů obou týmů ale skončil nerozhodně. Domácí křídelní hráč Motl i hostující posila Hastík dali po deseti gólech. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodli domácí favorité v závěru, kdy z rychlých protiútoků po chybách soupeře získali šestigólový náskok.

První remíza v ročníku se zrodila v Plzni, kde Západočeši hráli s Karvinou 21:21. Domácí ještě šest minut před koncem vedli 20:17, ale Karvinou pak podržel několika zákroky brankář Lefan a hosté v poslední minutě vyrovnali.

Jičín porazil Hranice 24:21, už v sobotu vybojovali nejvýraznější vítězství úvodního kola hráči Zubří v Třeboni (32:18) a Kopřivnice si snadno poradila 33:20 s KP Brno.

Reklama