Hlavní obsah

OBRAZEM: Nazí ragbisté poprvé prohráli, zdolaly je ženy

Až ženský výběr dokázal porazit do té doby suverénní novozélandský ragbyový tým The Nude Blacks. Ragbisté sportující výhradně nazí podlehli španělským Las Conquistadors 20:25.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Zápas ragbyového týmu Nude Blacks a španělských Las Conquerors

Článek
Fotogalerie

Exhibiční utkání se odehrálo na Novém Zélandě, dějišti mistrovství světa. A to těsně před sobotním duelem mezi Argentinou a Anglií.

Zápas ragbyového týmu Nude Blacks a španělských Las Conquerorsfoto: Reuters/Stefan Wermuth

Nazí ragbisté The Nude Blacks hrají v Dunedinu exhibiční zápasy pravidelně, ještě však nenašli přemožitele. Až výběr dívek ze Španělska je dokázal pokořit.

Zápas ragbyového týmu Nude Blacks a španělských Las Conquerorsfoto: Reuters/Marcos Brindicci

Možná i díky svému slibu, že po každém skórování sundají kus i ze svého oblečení. To by totiž mohlo mít na konečném výsledku určitý podíl. Na otázku, zda hostující ženský výběr nezískal několik bodů snadněji než obvykle, odpověděl dokonce jeden z ragbistů Brad Henderson: „Samozřejmě“.

Zápas ragbyového týmu Nude Blacks a španělských Las Conquerorsfoto: Reuters/Stefan Wermuth

Zápas se rozhodně nehrál bez přítomnosti publika. Nevšední duel si nenechalo ujít asi 1 500 fandů. Proti zcela amatérskému týmů naháčů nastoupily ve španělském celku například tanečnice, učitelka či studentka.

Zápas ragbyového týmu Nude Blacks a španělských Las Conquerorsfoto: ČTK/AP/Natacha Pisarenko

„Bylo to šílené, ale hrály jsme jako v jakémkoliv jiném zápase,“ řekla po vítězném utkání jednatřicetiletá Vanessa Pleguezuelosová.

Reklama