Hlavní obsah

Amerikou hýbe otřesný skandál. Kouč fotbalistů během zápasu zmlátil devítiletého chlapce

Savannah/Praha

Záběry, z kterých mrazí. Americká veřejnost je pobouřena videem, které koluje po sociálních sítích a je na něm zaznamenáno chování kouče žákovského týmu amerických fotbalistů Gerrela Williamse. Toho kamera zachytila, jak během zápasu opakovaně mlátí do hlavy jednoho ze svých svěřenců. Tomu je přitom teprve devět let. Muž byl zaměstnán u policie ve státě Georgia, ta už ho ze svých řad vyhodila. Rodina chlapce proti Williamsovi i přes medializaci celé záležitosti nevznesla obvinění. I tak ale kouči hrozí potrestání.

Trenér fotbalistů zmlátil devítiletého chlapce .

 
Článek

Na videu, kterým se už zabývají americké úřady, je zachyceno, jak Williams během zápasu na dětském turnaji na Floridě udeří chlapce velkou silou pěstím do přilby. Poté z místa odchází, následně se ale k hochovi ještě jednou vrátí a znovu ho praští, přičemž druhá rána malého fotbalistu srazí k zemi.

Poté, co se záběry dostaly na veřejnost, se muž za své chování veřejně omluvil prostřednictvím sociálních sítí. Chlapcova rodina omluvu přijala a nevznesla proti němu žádné obvinění.

Foto: Sport.cz

Hvězda NBA LeBron James.

K otřesnému skandálu se už vyjadřují i hvězdy amerického sportu, které pro chování kouče nemají žádné pochopení. Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James jednání trenéra tvrdě odsoudil. „Kdybych byl na místě, tak by nezůstalo jen u slov!" napsal na Twitteru.

Celou záležitostí se zabývají místní úřady. Podle amerických zákonů bude ale z právního hlediska složitější dosáhnout potrestání Williamse kvůli tomu, že matka oběti s úřady nespolupracuje.

Reklama

Související témata: