Hlavní obsah

Pardubice v závěru vybojovaly výhru v Ústí a vedou NBL

PRAHA

Až v poslední čtvrtině rozhodli basketbalisté Pardubic o své očekávané výhře na palubovce nováčka Ústí nad Labem a po vítězství 69:61 vedou tabulku NBL. Druhá Ostrava má stejně bodů, ale horší skóre. Za touto dvojicí následují s jednobodovou ztrátou Prostějov a Děčín, které mají o zápas méně.

Článek

Pardubice vstoupily do utkání v Ústí lépe, ale v druhé čtvrtině zlepšil domácí tým obranu i střelbu a bojovným výkonem si zajistil v poločase devítibodový náskok. Ten začali Východočeši po přestávce stahovat, ještě dvě minuty před koncem však vedli pouze o tři body. Rozhodly až v závěru body Arnolda a Čarneckého.

I čtvrtý zápas v soutěži vyhrál Prostějov, který zvítězil na hřišti Interu Bratislava 85:71. Nejvyšší výhru v dnešním programu pátého kola zaznamenal Kolín, který doma zdolal USK Praha 102:65. Hned pět hráčů vítězného celku se při střelbě dostalo do dvouciferných čísel.

Ani na pátý pokus neuspěla Opava, která podlehla Chomutovu 77:84. Slezané prohráli první poločas o deset bodů, ale pak dokázali skóre otočit. Utkání sice zdramatizovali, ale výhru si připsali hosté především zásluhou Wrighta a Loweryho.

"Nemohli jsme se dostat do zápasu. Když se nám povedlo vyrovnat, vzápětí jsme se dopustili dalších školáckých chyb," litoval opavský trenér David Klapetek.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 5. kolo:
Kolín - USK Praha 102:65 (51:33), Inter Bratislava - Prostějov 71:85 (35:45), Opava - Chomutov 77:84 (35:45), Ústí nad Labem - Pardubice 61:69 (37:28).

Reklama