Hlavní obsah

Basketbalistkám USK vypomůže rozehrávačka Penicheirová

PRAHA

Do týmu basketbalistek ZVVZ USK Praha přichází na krátkodobou výpomoc portugalská rozehrávačka Ticha Penicheirová. V kádru českých mistryň dočasně zaujme místo Američanky Lindsay Whalenové, která je po operaci kotníku a až na přelomu listopadu a prosince by měla začít s lehkým tréninkem. Penicheirová, která v zámořské WNBA hájí barvy Los Angeles Sparks, se s vedením USK dohodla na kontraktu do 18. prosince. ČTK to řekl manažer týmu Marek Kučera.

Článek

Sedmatřicetiletá Portugalka se k USK připojí 4. listopadu, o pět dní později by měla v Evropské lize už hrát proti Jekatěrinburgu. "Jsme přesvědčeni, že do týmu velmi rychle zapadne a bude velice platnou hráčkou. Má nepřeberné množství zkušeností, takže věříme, že nám může hodně pomoci. A nebude potřebovat příliš času na adaptaci," uvedl Kučera.

Penicheirovou předchází výborná pověst. Ve WNBA se čtyřikrát dostala do All Stars týmu, v zámoří odehrála čtrnáct sezon. Na rozehrávce by se měla střídat s Kateřinou Bartoňovou a Švédkou Elin Eldebrinkovou, která také přišla do USK, aby dočasně zastoupila Whalenovou. V pražském týmu bude do ledna.

Reklama