Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka v premiéře Eurocupu vyhráli v Soluni

"Vyhrát první zápas a zvlášť v Soluni je velmi příjemný bonus na úvod soutěže, protože tady se nikomu nebude vyhrávat lehce. Položili jsme dobrý základ, ale ještě je před námi dlouhá cesta," řekl ČTK kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

Článek

Osminásobní čeští šampioni zvládli první ze šesti vystoupení v základní skupině, z níž postoupí do osmfinálové fáze dva nejlepší týmy. Nymburk dnes také vyhrál třetí soutěžní zápas za sebou, když navázal na výhru ve VTB lize v Krasnojarsku a ligový triumf nad Ostravou.

Nymburk dnes za výhrou sebevědomě vykročil už v úvodu, který ovládl křídelní hráč Pavel Pumprla. Nymburská hvězda v ofenzivním úvodu za pět minut nastřílela devět bodů a také díky ní Středočeši rychle soupeři odskočili. V poločase drželi po krátkém výpadku na konci druhé čtvrtiny vedení o šest bodů, klíčovým úsekem pro Nymburk byla dobře zvládnutá třetí čtvrtina, kterou hosté vyhráli v poměru 15:6.

Také závěr patřil Nymburku, který v Řecku ovládl i doskok a jeho hráči se blýskli i osmi bloky proti střelám soupeřů. Pro domácí tým skončila premiéra v nové sezoně Eurocupu zklamáním. Finalisté soutěže z roku 2006 totiž po čtyřech prohrách v domácí soutěži neuspěli ani na evropské scéně.

"Důležité bylo, že jsme celý zápas dobře bránili. Svědčí o tom i počet inkasovaných bodů. V útoku jsme také nehráli špatně, i když jsme nedali několik otevřených střel. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale jsme moc rádi i za tento výsledek," řekl Ginzburg.

Utkání 1. kola skupiny C Evropského poháru ULEB basketbalistů:
Aris Soluň - ČEZ Nymburk 55:64 (15:23, 31:37, 37:52)
Nejvíce bodů: Mavraides, Davis a James po 14 - Pumprla 15, Simmons a Wilson po 12. Rozhodčí: Biricik (Tur.), Obradovič (Bosna), Esteron (Izr.). Fauly: 21:18. Trestné hody: 22/15 - 10/7. Trojky: 4:5. Diváci: 1500

Reklama