Hlavní obsah

Horák se omluvil z rodinných důvodů z házenkářského MS

Čeští házenkáři se na lednovém mistrovství světa v Egyptě budou muset obejít bez zkušeného Pavla Horáka. Osmatřicetiletý obránce bundesligového Kielu se z reprezentace omluvil, a to zejména z rodinných důvodů. Se svými nejbližšími nebyl v osobním kontaktu od července. Na Silvestra po finálovém turnaji Ligy mistrů by chtěl za rodinou vyrazit, MS začne 13. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Horák národnímu týmu nepomůže (archivní foto)

Článek

"Kvůli koronavirovým opatřením jsem neměl šanci přijet domů za dětmi. Oni byli celou dobu ve Varnsdorfu a já si různě cestuju. Minimálně týden se chci klukům věnovat, aby měla jejich maminka čas i sama na sebe," prohlásil Horák v rozhovoru na webu handball.cz.

Kvůli současné situaci ve světě se mu ani do Egypta dvakrát nechtělo. A podobně jako řada osobností zastává spíše názor, že by se šampionát neměl ani konat. "Lidé nesmí cestovat a najednou se sletí do Egypta týmy ze všech koutů světa. Člověk si nemůže jít zahrát ani amatérský fotbálek a házená uspořádá takové představení. Je to moc velké riziko. Diktát peněz na úkor zdraví lidí. Jiný smysl mi to nedává," konstatoval Horák.

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš jeho omluvenku respektovali. "Pavlovy důvody chápeme a akceptujeme. Rozhodně si nemyslím, že by tohle byl jeho konec v reprezentaci. Přislíbil nám, že nám v budoucnu pomůže, na tuto akci ale nepojede," uvedl Filip.

"Pavlovo umění, energie a zkušenost týmu chybět bude, ale otevírá to příležitost dalším hráčům, kteří získají v Egyptě obrovský herní prostor a veliké zkušenosti, které nám v budoucnu mohou pomoci," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články