Hlavní obsah

Házenkářky Brazílie jsou na domácím MS ve čtvrtfinále

SAO PAULO

Brazilské házenkářky pokračují na domácím mistrovství světa ve spanilé jízdě, kterou dotáhly už do čtvrtfinále. V pondělí v Sao Paulu zdolaly před čtyřmi tisícovkami fanoušků Pobřeží slonoviny 35:22 a bez porážky kráčejí za svým snem bojovat o historickou medaili. Další překážkou jim budou ve středu Španělky, čtvrtý celek z posledního šampionátu.

Článek

Bez porážky zůstaly na MS i nejúspěšnější házenkářky olympijské historie Dánky. Proti Japonsku však vybojovaly vítězství až v prodloužení (23:22), vítěznou trefu favoritkám zajistila Trine Troelsenová. Dánsko se ve čtvrtfinále utká s Angolou.

Brazilské hráčky mají šanci vylepšit své historické maximum, kterým je sedmé místo z roku 2005. Před dvěma lety na MS v Číně skončily patnácté, domácí prostředí jim však dává křídla.

"Myslíme na semifinále nebo nejhůř na páté místo. Žijeme svůj sen a doufáme, že bude pokračovat i za rok na olympiádě v Londýně," řekl šéf brazilského svazu Manoel Oliveira. I když je země slavná hlavně díky fotbalu, má i házenkářskou tradici a Brazilci jsou úřadující mistři světa na písku.

Zbývající kvarteto ve čtvrtfinále je čistě evropské: obhájkyně titulu Rusky se utkají v repríze posledního finále MS s Francií a Chorvatky narazí na evropské šampionky z Norska.

MS v házené žen v Brazílii - osmifinále:
Francie - Švédsko 26:23 (12:15), Chorvatsko - Rumunsko 28:27 (15:18), Dánsko - Japonsko 23:22 po prodl. (19:19, 9:11), Brazílie - Pobřeží slonoviny 35:22 (15:8).
Další program:
Středa 14. prosince - čtvrtfinále:
14:45 Rusko - Francie,
17:30 Dánsko - Angola.
20:15 Chorvatsko - Norsko,
23:00 Španělsko - Brazílie.

Reklama

Související témata: