Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v Sopotech 0:3

SOPOTY

Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály ve třetím utkání Ligy mistryň v polských Sopotech 0:3 a zůstaly s jedním bodem na posledním místě v tabulce skupiny C. České mistryně diktovaly tempo pouze chvilku v úvodu druhého a třetího setu, po zbytek zápasu měly režii ve svých rukou soupeřky. Poprvé v letošním ročníku Ligy mistryň nezískal Prostějov ani set.

Článek

Jednoznačný vývoj zápasu dal hned úvod utkání. Důrazněji hrající volejbalistky Sopot jistěji zakončovaly své akce a získaly rychle náskok 8:3. Prostějov po technickém oddechovém čase šňůrou pěti bodů sice vyrovnal, náznak zvratu ale nepřišel. Útočné akce českého týmu většinou končily na přesných blocích soupeřek, několikrát své bývalé spoluhráčky vychytala při pokusu o zakončení středem pole bývalá opora Prostějova Němka Corina Sschuskeová. Díky bojovnosti svěřenkyně trenéra Miroslava Čady stačily dvakrát v průběhu prvního setu vyrovnat, ale ani jednou v této části zápasu nevedly.

V úvodu druhého dějství hráčky Prostějova na chvíli zpřesnily hru a své soupeřky překvapily jistějším zakončením. Jednalo se ale o pouhý záblesk do stavu 3:1. V dalším průběhu se už opět prosazovaly tvrději zakončující hráčky Sopot, které měly při útocích ze zadního pole velkou oporu v jistých smečích Američanky Glassové. Trenér Čada se pokusil dvěma oddechovými časy vrátit své svěřenkyně do hry, ale hru českého týmu to neoživilo. Tlaku Sopot nedokázaly Hanačky čelit a uhrály ve druhém setu pouze 14 bodů.

Nejslibněji začal závěrečný set, ovšem čtyřbodový náskok Prostějova 7:3 se rychle rozplynul. Hráčky Sopot zpřesnily hru na síti, měly jistější podání a soupeřkám nepovolily uhrát ani jeden set. Oba celky na sebe narazí znovu příští středu v odvetě v Prostějově.

Volejbalová Liga mistryň, 3. kolo:
Skupina C:
Atom Trefl Sopoty - Modřanská Prostějov 3:0 (21, 14, 20)
Rozhodčí: Murulo (Est.), Alksnis (Lit.). Čas: 74 min. Diváci: 2300.
Sestava a body Prostějova: Veliká 11, Horká 6, Monzoniová 4, Popovičová 12, Hrončeková 1, Smaková 1, libero Chlumská - Tomašeková, Soaresová 1, Kubínová, Artmenková 2. Trenér: Čada.
Tabulka:
1. Kazaň211006:25
2. Sopoty311016:55
3. Curych210105:44
4. Prostějov300113:91

Reklama

Související témata: