Hlavní obsah

Harden po karanténě může stihnout první zápas Houstonu

Houston
Aktualizováno

Basketbalista James Harden nakonec může stihnout první zápas Houstonu v NBA. Za porušení protikoronavirového protokolu mu lékařská komise ligy nařídila čtyřdenní karanténu, ta však skončí ještě před sobotním utkáním Rockets v Portlandu.

Foto: Carmen Mandato, ČTK/AP

Basketbalista James Harden

Článek

Houston měl původně do ligy vstoupit ve středu zápasem s Oklahomou. V tom by trojnásobný nejlepší střelec NBA Harden hrát nesměl, neboť účastí na pondělní soukromé párty v uzavřeném prostoru porušil hygienická pravidla. Za to dostal od vedení NBA pokutu 50.000 dolarů.

Liga nicméně posléze zápas Houstonu s Oklahomou stejně musela odložit, protože tým Rockets kvůli řadě pozitivních či neprůkazných testů a kvůli preventivní karanténě několika hráčů neměl k dispozici minimální počet osmi basketbalistů.

Podle médií se znovu rozšířil seznam klubů, do nichž by nespokojený Harden mohl z Houstonu zamířit. Hvězdný jednatřicetiletý rozehrávač dal nejprve najevo přání odejít do Brooklynu, portál The Athletic posléze informoval i o zájmu Bostonu, Portlandu, Philadelphie, Miami a Milwaukee.

V dresu Houstonu odehrál Harden posledních osm sezon a pokaždé si vysloužil nominaci do Utkání hvězd. S texaským klubem má smlouvu ještě na tři roky, která mu zajišťuje 133 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: