Hlavní obsah

Fantastický úspěch! Trenér Jícha dovedl házenkáře Kielu do finále Ligy mistrů

Aktualizováno

Český trenér Filip Jícha dovedl házenkáře Kielu do finále Ligy mistrů. Německý tým zdolal po velké bitvě na závěrečném turnaji v Kolíně nad Rýnem maďarský Veszprém 36:35 po prodloužení. O trofej bude hrát v úterý večer s Barcelonou. Jícha ovládl v letech 2010 a 2012 s Kielem Ligu mistrů jako hráč a teď může přidat další úspěch v roli trenéra.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Filip Jícha dovedl házenkáře Kielu do finále Ligy mistrů.

Článek

Osmatřicetiletý kouč se přitom musí obejít bez několika hráčů včetně Pavla Horáka. Český reprezentant nedostal po prodělaném covidu-19 od lékařů svolení ve Final Four hrát.

I tak dokázali hráči Kielu oplatit Veszprému pár týdnů starou jednoznačnou porážku 33:41 ze základní části. Kielu vyšel skvěle první poločas, v němž vedl až o sedm branek a do šaten šel s náskokem 18:13. Po přestávce však maďarský tým vyrovnal a napínavé prodloužení pro sebe o jeden gól rozhodl Kiel.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Filip Jícha dovedl házenkáře Kielu do finále Ligy mistrů.

"Jsem na mužstvo hrdý. Finále proti Barceloně, to je zápas snů," řekl v rozhovoru televizní stanici Eurosport Jícha, který v dresu Barcelony končil hráčskou kariéru.

Kiel je ve finále Ligy mistrů po šesti letech a bude útočit na čtvrtý titul. Čtyřikrát ve finále neuspěl.

Barcelona si poradila s PGG

Házenkáři Barcelony postoupili do finále už podvanácté, když porazili 37:32 Paris St. Germain, který byl kvůli pozitivním testům na koronavirus oslaben o několik hráčů. Barcelona, která je s devíti tituly rekordmanem soutěže, může Ligu mistrů vyhrát po pěti letech.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Házenkáři Barcelony slaví postup do finále Ligy mistrů

Pařížský klub přicestoval na finálový turnaj bez Luca Steinse, který měl pozitivní test už ve Francii. V Kolíně nad Rýnem se před vstupem do "bubliny" prokázala nákaza ještě u dalšího hráče.

Ze sestavy vypadl Toft Hansen, jenž musel stejně jako jeden z pozitivně testovaných rozhodčích do karantény. Místní úřady PSG start ve Final Four přesto povolily.

Závěrečný turnaj Ligy mistrů v házené v Kolíně nad Rýnem - semifinále:
Barcelona - Paris St. Germain 37:32 (18:14),
Kiel - Veszprém 36:35 po prodl. (29:29, 18:13)

Reklama