Hlavní obsah

Na MS házenkářů se objevil koronavirus i v týmu obhájců titulu

Káhira

Na mistrovství světa v házené se objevila nákaza koronavirem v týmu obhájců titulu Dánů. Pozitivní test měl křídelník Emil Jakobsen a nález už potvrdil i kontrolní odběr. Do izolace byl umístěn i spoluhráč Morten Olsen, s kterým Jakobsen bydlí na hotelovém pokoji. Uvedla to mezinárodní federace IHF na svém webu.

Foto: Anne-christine Poujoulat, Reuters

Z utkání MS mezi házenkáři Norska a Francie.

Článek

Nákaza v dánské výpravě není jediným případem na šampionátu v Egyptě. Jak uvedla IHF, pozitivní test měli i čtyři hráči Kapverd, dva Slovinci a jeden Brazilec. Všem byla nařízena izolace, následovat bude přetestování i celých týmů včetně toho dánského.

Jakobsen přijde o večerní duel s Bahrajnem, Olsen se ho podle platných hygienických a zdravotních regulí bude moci zúčastnit, pokud bude mít nejbližší test negativní.

Po výskytu případů v dějišti turnaje pro 32 mužstev, ze kterého se kvůli epidemii v týmu museli na poslední chvíli odhlásit čeští a američtí házenkáři, změnila IHF frekvenci testování. Místo odběrů po 72 hodinách případně po jednotlivých zápasech se budou od úterka úplně všichni aktéři turnaje podrobovat PCR testům denně.

Reklama

Související témata: