Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska, Jihostroje i Lvi jsou v semifinále

V nejkratším možném čase postoupili volejbalisté Českých Budějovic, Karlovarska a pražských Lvů do semifinále extraligy. Všichni dnes získali potřebný třetí bod. Čtvrtfinálová série pokračuje jen mezi Libercem a Ostravou, která dnes zdolala Duklu na její palubovce 3:0 a vede 2:1 na zápasy. Počtvrté se utkají v sobotu v ostravské hale. Až po skončení této série budou známy semifinálové dvojice.

Foto: Praha Lvi, ČTK

Hráči týmu Lvi Praha (zprava čelem) Jakub Janouch, Luke Smith, (zády) Alex Nedeljkovič a Matej Mihajlovič. Ilustrační foto.

Článek

Karlovarsko coby vítěz základní části neměl sérii s Kladnem jednoduchou, první bod vydřel v pěti setech a další dva zápasy získal 3:1. "Jsem na své hráče hrdý za to, jak se dokázali s Karlovarskem rvát, jak se rychle oklepali z prvního setu a dál bojovali. Bohužel, dojeli jsme i teď na drobné chyby ve hře, které nás provázely celou sezonu," řekl kladenský kouč Milan Fortuník.

Jihostroj byl v dlouhodobé části horší jen o jeden set než Západočeši a naopak v sérii s Odolenou Vodou neklopýtl ani jednou. Celkové skóre je 9:0 pro českobudějovický celek. "Jsme rádi, že jsme to zvládli," uvedl trenér René Dvořák.

Pražští Lvi po historickém postupu do semifinále Vyzývacího poháru a nedávné porážce s Ankarou až ve zlatém setu slaví další splněný cíl. "Týmový výkon se proměnil v historický úspěch klubu," napsali Lvi po dnešní výhře 3:0 a postupu přes Ústí nad Labem.

Liberec skončil v tabulce třetí a nasbíral o 16 bodů více než šestá Ostrava, navrch ale v sérii mají svěřenci Jana Václavíka. Jako jediní nastoupí hráči těchto týmů v sobotu znovu.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
České Budějovice - Odolena Voda 3:0 (21, 13, 14)
Nejvíce bodů: Schouten 13, Ondrovič 12, Zmrhal 10 - Hladík 16, L. Demar 6. Konečný stav série 3:0.
Liberec - Ostrava 0:3 (-21, -18, -23)
Nejvíce bodů: T. Kriško a Štokr po 14, Krajčovič 5 - Janků 15, Dvořák 14, Ihnát 8. Stav série 1:2.
Lvi Praha - Ústí nad Labem 3:0 (19, 24, 21)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 14, Smith a Paták po 13 - Bornemann 13, Kramar a Parraguirre po 8. Konečný stav série 3:0.
Karlovarsko - Kladno 3:1 (11, -19, 21, 18)
Nejvíce bodů: Indra 16, Wiese 15, Vašina 12 - Mikulenka 16, Hýský 14, Kraffer 11. Konečný stav série 3:0.

Reklama