Hlavní obsah

Světový okruh v beachvolejbalu bude vedle Ostravy i v Praze

Praha

V kalendáři Světového okruhu v plážovém volejbalu je kromě turnaje v Ostravě i Praha, kam se elitní seriál vrací po šesti letech. Čtyřhvězdičková akce J&T Banka Ostrava Beach Open je na programu na začátku června, pražský dvouhvězdičkový turnaj se bude hrát na konci května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič oslavují vítězství a postup do čtvrtfinále turnaje J&T Banka Ostrava Beach open 2019.

Článek

Loňský ročník ostravského turnaje byl kvůli pandemii koronaviru přeložen na letošek, vstupenky zůstaly v platnosti. Beachvolejbalová elita se v Ostravě poprvé sešla v roce 2018, kdy triumfovaly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou. O rok později skončili v Dolních Vítkovicích druzí Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a zaznamenali největší úspěch v kariéře.

Pražský turnaj se na štvanických kurtech uskutečnil od roku 2008 celkem šestkrát, čtyřikrát pro muže a dvakrát pro ženy. Dosud poslední ročník ovládla před pěti lety domácí dvojice Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

Foto: ČVS/Kohelka

Mistryně republiky v plážovém volejbalu Barbora Hermanová a Markéta Sluková.

Kromě Ostravy jsou v kalendáři další čtyřhvězdičkové podniky v Cancúnu, kde se v dubnu uskuteční hned tři turnaje, Soči (květen) a Gstaadu (červenec). Finále Světového okruhu by se mělo hrát v září, o pořadateli se teprve rozhodne.

Elitní seriál odstartoval po půlroční pauze v pondělí čtyřhvězdičkovým turnajem v Dauhá. Ze tří českých párů se nejvíc daří Perušičovi se Schweinerem, kteří v Kataru jako jediní postoupili do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články