Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Dalhausser, Lucena 2:0Perušič a Schweiner budou hrát na písku v Dauhá o první titul

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na Světovém okruhu v Dauhá zahrají o první titul. Úspěšnou pouť čtyřhvězdičkovým turnajem jim neukončili ani hvězdní Američané Philip Dalhausser a Nicholas Lucena, které rozjetí Češi porazili jasně 21:9 a 21:17. Předtím ve čtvrtfinále v Kataru vyřadili domácí dvojici Šaríf Janus, Ahmed Tidžan po velkém boji 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner.

Článek

Finálovou účastí Perušič a Schweiner vyrovnali svůj největší úspěch v elitním seriálu, předloni v květnu na Světovém okruhu v Ostravě získali stříbrné medaile. "Někteří hráči si z nás dělali srandu, že umíme hrát dobře jen doma. Jsem rád, že jsme ukázali, že nemají pravdu," řekl Perušič v rozhovoru na kurtu.

Dalhausser, olympijský vítěz z Pekingu 2008 a mistr světa z roku 2007, získal s Lucenou na Světovém okruhu již devět titulů. Dnes ale jednačtyřicetiletí Američané nestačili na šestadvacetileté Čechy, kteří vyhráli i svůj pátý duel na katarském písku. Získali tak pořádnou porci bodů do olympijské kvalifikace.

Dnes ale nejdříve měli s domácími reprezentanty afrického původu namále. Senegalský rodák Janus i původem Gambijec Tidžan vyhráli první set 21:17. Druhou sadu získali Perušič se Schweinerem 21:18, ale v tie-breaku hlavně dotahovali. V závěru už Tidžana chytaly křeče a čeští hráči vývoj otočili. Za stavu 16:15 zablokovali Katařani smeč pouze do sítě a po hodinové bitvě kapitulovali.

Proti Dalhausserovi s Lucenou začali s vervou, hned v úvodu bodově odskočili a už nenechali zkušené soupeře rozehrát. "Museli být unavení, protože včera hráli tři těžké zápasy a dneska ten první v náročných podmínkách," uvedl Perušič. Se Schweinerem se o životní úspěch poperou v pátek ve finále od 17:45 proti brazilské dvojici Evandro, Guto.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Dauhá:
Muži:
Čtvrtfinále:
Perušič, Schweiner (14-ČR) - Janus, Tidžan (8-Katar) 2:1 (-17, 18, 15)
Semifinále:
Perušič, Schweiner - Dalhausser, Lucena (10-USA) 2:0 (9, 17)

Reklama

Související témata: