Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska vyhráli a jsou krok od titulu

Volejbalisté Karlovarska prolomili domácí neporazitelnost Českých Budějovic v sezoně a poslední výhra je dělí od druhého extraligového titulu v krátké klubové historii. Západočeši dnes sice poprvé ve finále ztratili set, ale na palubovce Jihostroje triumfovali 3:1 po setech 25:20, 18:25, 25:22 a 25:16. V sérii vedou už 2:0.

Foto: Sport.cz

Volejbalisté Karlovarska v akci - ilustrační foto

Článek

"Tajně jsem si přál, aby domácí neporazitelnost skončila Jihostroji ve finále. Klukům to zvedne sebevědomí," řekl trenér Karlovarska Jiří Novák v České televizi. "Nerad vyzdvihuji jednotlivce, cením si, že i když se nám někdy nedařilo, cestu jsme si našli. Nakonec jsme byli trpělivější a pomohla nám obranná část."

Karlovarsko se znovu spoléhalo na tvrdý servis a údernou levou ruku univerzála Patrika Indry, který zaznamenal 23 bodů, o jeden méně než v úterý. Vyrovnaný první set rozhodli hosté přesnější hrou v koncovce a při setbolu úspěšným blokem domácího kapitána Macha. "Každý udělal malou chybičku. Byli ke konci odvážnější," řekl Martin Kryštof, českobudějovické libero.

První set ve finálové sérii vybojovali Jihočeši ve druhé sadě. Poprvé lépe podávali než soupeř a udrželi koncentraci až do koncovky. Řadou vydařených bloků odskočili až do vedení 21:11 a vykřesali naději na obrat. "Zatlačili nás plachtou a my jsme odešli na přihrávce. Nesmíme je nechat rozehrát," komentoval průběh karlovarský smečař Lukáš Vašina.

To se Západočechům povedlo. Ve třetím setu se rozjel Indra a hosté si vzali taktovku zpět. K razantnímu útoku přidali trpělivou obranu a domácí odpadli. "Hodnotí se to těžko. Karlovarsko hrálo výborně a my jsme toho málo ubránili," řekl domácí trenér René Dvořák.

Svěřenci kouče Nováka poprvé extraligu ovládli v roce 2018 a znovu můžou trofej získat v pondělí ve své hale. "Nevzdáváme se. Už nemáme kam ustoupit a musíme udělat vše, abychom sérii vrátili zase k nám," řekl Dvořák. Případný čtvrtý zápas by se v Českých Budějovicích hrál 16. dubna.

Play off UNIQA volejbalové extraligy mužů:
Finále - 2. zápas:
České Budějovice - Karlovarsko 1:3 (-20, 18, -22, -16)
Rozhodčí: Krtička, Činátl. Čas: 111 min. Stav série: 0:2.
České Budějovice: De Amo 2, Michálek 11, Mach 10, Schouten 15, Zmrhal 9, Ondrovič 6, libero Kryštof - Stoilovič, Rejlek 1, Polák, Todua, Piskáček. Trenér: Dvořák.
Karlovarsko: Vašina 16, Patočka 6, Indra 23, Wiese 9, Wilson 10, Keemink 1, libero Pfeffer - Lux 4, Ticháček, Baláž, libero Kočka. Trenér: Novák.

Reklama

Související témata: