Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Ontiveros, Virgen 2:1Čeští beachvolejbalisté v Cancúnu prošli do play off

Cancún
Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem proklouzli na turnaji Světového okruhu v Cancúnu ze skupiny do vyřazovacích bojů. Češi, kteří v březnu triumfovali na turnaji Světového okruhu v Dauhá, dnes v Mexiku v závěrečném zápase udolali domácí dvojici Rodolfo Ontiveros, Juan Virgen 2:1 a v 1. kole play off je čeká ruský pár Nikita Ljamin, Taras Myskiv.

Foto: FIVB

Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner na archivním snímku.

Článek

Českým reprezentantkám se naopak první ze tří turnajů Světového okruhu v Cancúnu nevydařil. Markéta Nasch Sluková s Barborou Hermannovou i Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou prohrály na čtyřhvězdičkové akci oba zápasy ve skupině a nevyužily příležitost získat další body do olympijské kvalifikace.

České ženské jedničky Nausch Sluková a Hermannová po úvodní porážce nezvládly boj o účast ve vyřazovacích bojích s bronzovými medailistkami z posledního mistrovství světa Taliquou Clancyovou a Mariafe Artachovou z Austrálie. S druhým nasazeným párem prohrály 23:21, 10:21 a 10:15. Kvapilová s Kubíčkovou nestačily na turnajové desítky Brazilky Anu Patrícii a Rebeccu, jimž podlehly 19:21 a 11:21. Po úspěchu v kvalifikaci neuhrály v hlavní soutěži ani set.

Další turnaj se v Cancúnu koná příští týden.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko):
Muži:
Skupina G:
Perušič, Schweiner (10-ČR) - Ontiveros, Virgen (26-Mex.) 2:1 (-24, 19, 20).
Ženy:
Skupina B:
Clancyová, Artachová (2-Austr.) - Hermannová, Nausch Sluková (15-ČR) 2:1 (-21, 10, 10).
Skupina G:
Ana Patrícia, Rebecca (10-Braz.) - Kvapilová, Kubíčková (26-ČR) 2:0 (19, 11).

Reklama