Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Bourne, Crabb 2:0Perušič se Schweinerem jsou na písku v Mexiku ve čtvrtfinále

Cancún/Praha

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se probojovali na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Cancúnu do čtvrtfinále. Češi, kteří v březnu ovládli akci stejné kategorie v Dauhá, v play off dvakrát vyhráli a skončí nejhůře na děleném pátém místě.

Foto: ČVS/Kohelka

Vítězné gesto Schweinera s Perušičem.

Článek

Perušič se Schweinerem začali na písku v Mexiku porážkou, ale klíčový duel ve skupině proti domácí dvojici Rodolfo Ontiveros, Juan Virgen po odvrácení šesti mečbolů vyhráli a následně v play off vyřadili Nikitu Ljamina s Tarasem Myskivem z Ruska i americký pár Tri Bourne, Trevor Crabb. S ruskými soupeři sehráli další třísetovou bitvu, přičemž rozhodující sadu zvládli 15:9, hráče z USA poté zdolali 21:18 a 21:12.

Dnes večer (od 21:00 SELČ) se o postup do semifinále utkají české jedničky s další dvojicí z Ruska Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov, vicemistrům Evropy z roku 2019. O další krok se tak Perušič se Schweinerem přiblížili účasti na olympijských hrách v Tokiu.

V Cancúnu se následně uskuteční ještě další dva turnaje Světového okruhu, předposlední ze sedmí dílů se bude od 2. června hrát v Ostravě.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko):
Muži - play off:
1. kolo: Perušič, Schweiner (10-ČR) - Ljamin, Myskiv (20-Rus.) 2:1 (12, -16, 9),
2. kolo: Perušič, Schweiner - Bourne, Crabb (22-USA) 2:0 (18, 12).

Reklama

Související témata: