Hlavní obsah

Šílené! Baseballista dostal nadhozem přímo do obličeje

Situace, kterou nechce zažít žádná baseballista. Hvězda Philadelphie Phillies Bryce Harper nebude na utkání zámořské Major League Baseball proti St. Louis vzpomínat v dobrém. Osmadvacetiletý Američan utkání nedohrál, nadhazovač domácích Génesis Cabrera ho totiž nešťastně svým rychlým nadhozem trefil přímo do obličeje. Obdobná situace se navíc o chvíli později opakovala, dění na hřišti tak mělo hodně nervózní dohru.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

Pravé zádní pole Philadelphie Phillies Bryce Harper odpaluje míč v utkání s Coloradem. (Archivní foto)

Článek

Noční můra pálkaře, tak by se dala popsat situace, ke které došlo na začátku šesté směny středečního utkání MLB v St. Louis. Jeden z nejlepších pálkařů ligy Harper schytal nepříjemnou ránu míčem přímo do obličeje.

Situace byla o to horší, že se jednalo o Cabrerův fastball, který dosahoval rychlosti téměř 160 km/h. Harper sice odešel po svých, utkání pro něj ale skončilo.

Zlý úmysl v tom od nadhazovače Cardinálů nebyl, jenže Cabrera na sebe o chvíli stejným způsobem upozornil znovu, když ještě ve stejném inningu trefil fastballem dalšího pálkaře, tentokráte do zad.

To už bylo na lavičku hostů opravdu moc a z hráčů Phillies bylo patrné, že nešikovnost Cabrery už dál tolerovat nechtějí. Ze strany hlavního rozhodčího přišlo napomínání pro domácí. Kouči Philadelphie přesto ruply nervy, a tak se vytočený do běla nechal ze zápasu sudím raději vyloučit.

Nešťastník Harper by podle všeho měl být v pořádku. „Cítím se dobře. Obličej je stále na svém místě, takže vše je ok," nahrál vzkaz fanouškům prostřednictvím sociálních sítí.

Reklama

Související témata: