Hlavní obsah

Hüberliová, Betschartová - Hermannová, Nausch Sluková 2:0 Sluková a Hermannová vypadly v Ostravě v osmifinále

Ostrava
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou skončily na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Ostravě v osmifinále. Švýcarkám Tanje Hüberliové a Nině Betschartové podlehly 0:2 na sety a v konečném pořadí obsadí dělené 9. místo.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková během zápasu s Tanja Hüberli a Nina Betschart ze Švýcarska v osmifinále třetího ročníku turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open 2021.

Článek
Fotogalerie

V osmifinále se v Ostravě v sobotu představí i Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Nejlepší český mužský pár dnes ve skupině udolal zkušenou lotyšskou dvojici Aleksandrs Samoilovs, Janis Šmedinš 2:1 na sety a po druhém vítězství postoupil dál přímo.

Nausch Sluková s Hermannovou, které v druhém čtvrtečním utkání v základní skupině nevyužily dva mečboly a musely do předkola, si postup do osmifinále vybojovaly výhrou 2:0 nad Ksenijí Dabižaovou a Darjou Rudychovou. V prvním setu těžily z chyb soupeřek a zvítězily 21:12. Rusky se ve druhé sadě zlepšily a v závěru se dostaly do čtyřbodového vedení. Češky ale šňůrou při podání Slukové skóre obrátily a těsný náskok udržely až do konce.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner (vpravo) a Ondrej Perušič během třetího ročníku turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open 2021.

Proti Švýcarkám ale odpoledne domácí volejbalistky neměly šanci. Jedenácté nasazené soupeřky byly lepší na podání i v útoku a vítězky prvního ročníku ostravského turnaje především ve druhém setu jasně přehrály. Nausch Sluková s Hermannovou prohrály 19:21, 12:21.

"Hrozně jsem se trápila s jejich hrou. Padaly jim tam hezké servisy, na které jsem nebyla schopná zareagovat, plus jsem potom volila úplně hloupé údery. Moc jsme je nezatlačily a holky nás ve druhém setu jasně převálcovaly. V tom prvním to bylo o kousek, tam jsme se ještě držely jakž takž. Nevydržela jsem ten tlak," řekla Hermannová České televizi.

Vítězové silně obsazeného březnového turnaje v Dauhá Perušič se Schweinerem vstoupili do zápasu s Lotyši rozpačitě a i kvůli chybám na servisu nakonec první set prohráli 18:21. Potom Češi podání zlepšili, druhou sadu získali poměrem 21:16 a dlouho vyrovnaný tie-break i díky prasátku při Schweinerově servisu a několika skvělým Perušičovým zákrokům v poli vyhráli 15:12.

"Ve spoustě zápasů, které jsme nakonec prohráli, jsme ztratili první set a v téhle konkurenci je pak hrozně těžké to obracet. Jsem hrozně rád, že se nám to dnes povedlo," řekl Schweiner České televizi. O postup do čtvrtfinále se v sobotu utkají s Rakušany Robinem Seidlem a Philippem Wallerem.

Všechny zbývající české páry už ze soutěže vypadly. Patrik Maňas s Jiřím Sedlákem i Václav Berčík s Janem Dumkem neuhráli ani dnes jediný set a stejně jako Michaela Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou i Martina Williams s Marií-Sárou Štochlovou na turnaji obsadí dělené 25. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Ostravě:
Muži:
Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) - Samoilovs, Šmedinš (16-Lot.) 2:1 (-18, 16, 12).
Skupina B:
Dollinger, Wickler (18-Něm.) - Maňas, Sedlák (31-ČR) 2:0 (19, 17).
Skupina C:
Andre, George (19-Braz.) - Berčík, Dumek (30-ČR) 2:0 (13, 18).
Ženy:
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (8-ČR) - Dabižaová, Rudychová (28-Rus.) 2:0 (12, 19).
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (8-ČR) - Dabižaová, Rudychová (28-Rus.) 2:0 (12, 19),
2. kolo:
Hüberliová, Betschartová (11-Švýc.) - Hermannová, Nausch Sluková 2:0 (19, 12)

Reklama

Související témata: