Hlavní obsah

Brooklyn - Milwaukee 115:107Nets v úvodním čtvrtfinále NBA porazili Milwaukee i bez Hardena

Basketbalisté Brooklynu zahájili čtvrtfinále NBA domácím vítězstvím 115:107 nad Milwaukee. A to přesto, že postrádali jednu ze svých hvězd Jamese Hardena, jenž si poranil zadní stehenní sval a musel odstoupit už po 43 sekundách. Kevin Durant ale zaznamenal 29 bodů a 10 doskoků a Kyrie Irving 25 bodů a 8 asistencí. Milwaukee nestačilo 34 bodů a 11 doskoků Janise Adetokunba.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Kevin Durant (vlevo) a Blake Griffin v dresu Brooklynu v play off NBA v zápase proti Milwaukee.

Článek

Hned v první minutě zápasu šel Harden do nájezdu, ale po něm zůstal za koncovou čárou a odkulhal na lavičku, přičemž se držel za pravý stehenní sval. Kvůli němu vynechal 20 zápasů během sezony včetně dvou květnových porážek s Milwaukee.

I tentokrát to vypadalo, že Hardenovo zranění bude znamenat problém, jelikož Bucks se vzápětí dostali do devítibodového vedení. Jenže Nets se rychle vzpamatovali a Hardena dokázali nahradit díky Mikeovi Jamesovi, který měl 12 bodů a svým pohybem dělal potíže obraně soupeře. Ta ale měla problémy hlavně s trojkovou střelbou hráčů Brooklynu, kteří jich proměnili 15, o devět více než Bucks.

"Snažili jsme se Jamesovo zranění moc neprožívat, ale když ztratíte jednoho z lídrů při prvním útoku zápasu, tak je to rána. Pár minut trvalo, než jsme našli způsob, jak hrát bez něj. Ale naši trenéři odvedli skvělou práci," pochválil Durant kouče Stevea Nashe a jeho tým.

Zápas se rozhodoval ve třetí čtvrtině, kdy Brooklyn dominoval v útoku zejména díky Durantovi a do poslední části si přinesl náskok 14 bodů, který navýšil až na 19. Milwaukee ztrátu snížilo až v závěru, kdy už hráli náhradníci.

Hostům nepomohlo ani to, že měli výrazně vyšší sestavu a dominovali pod košem, odkud dali 72 svých bodů. Na body po útočných doskocích navíc přehráli soupeře 20:4. Nets ale využili nižší sestavu bez klasického pivota k tomu, že byli výrazně nebezpečnější na perimetru a rozebírali obranu soupeře rychlými přihrávkami. "Naše obrana musí být lepší a do příštího zápasu bude. Nesmíme se nechat takto rozebírat," řekl trenér Bucks Mike Budenholzer.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Brooklyn - Milwaukee 115:107.

Reklama

Související témata: