Hlavní obsah

Brouwer, Meeuwsen - Perušič, Schweiner 2:1Čeští beachvolejbalisté sahali v Ostravě po celkovém triumfu, Holanďané byli proti

Ostrava
Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner v neděli sahali po druhém triumfu na turnaji Světového okruhu, slibně rozehrané finále na čtyřhvězdičkovém turnaji v Ostravě proti páru Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen ale nakonec ve třetím setu ztratili. Mezi ženami na ostravském písku triumfovaly Američanky Sarah Sponcilová s Kelly Claesovou.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vpravo vpředu) a David Schweiner gratulují vítězům ostravskéjo turnaje Alexanderovi Brouwerovi a Robertovi Meeuwsenovi z Nizozemska.

Článek

České jedničky, které v březnu vybojovaly historický triumf na turnaji v Dauhá, tak přidaly do své sbírky z elitního okruhu třetí druhé místo, jednou byly třetí. Druzí skončili v roce 2018 v Mersinu a předloni v Ostravě, třetí letos v Cancúnu. Světoví šampioni z roku 2013 Brouwer s Meeuwsenem slaví na okruhu sedmý titul. Oba páry se představí i na olympijských hrách v Tokiu, kde budou Nizozemci obhajovat bronz z Ria.

Češi v úvodu především díky několika blokům Schweinera, kterých si jich připsal celkem deset, odskočili do vedení. Nizozemci sice pětibodovou šňůrou skóre otočili, ale po oddechovém času začali chybovat a první set prohráli o osm bodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Slibné vedení v tie-breaku Češi neudrželi

Na začátku druhé sady Perušič se Schweinerem několikrát pokazili příjem na střed, a přestože svými tradičními zbraněmi dokázali ztrátu zlikvidovat, Nizozemci se jim znovu vzdálili a duel vyrovnali.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner se stříbrnými medailemi po finále turnaje Světového okruhu v Ostravě.

V tie-breaku se Češi rychle oklepali a dostali se do vedení 10:6, ale Brower s Meeuwsenem díky pěti bodům v řadě průběh znovu otočili. V dramatické koncovce za stavu 14:13 při nizozemském mečbolu poslal Schweiner míč do autu.

Američanky mají druhý triumf v řadě

Sponcilová s Claesovou v Ostravě získaly druhý triumf na Světovém okruhu za sebou i celkově. Ve finále porazily Švýcarky Joanu Heidrichovou a Anouk Vergéovou-Dépréovou 21:18, 21:15 a navázaly na květnové vítězství ze Soči.

Deváté nasazené Američanky, které ve druhém utkání ve skupině proti Markétě Nausch Slukové s Barborou Hermannovou odvrátily dva mečboly a zvítězily 2:1, ve finále ani jednou neprohrávaly a po většinu zápasu měly navrch. Celkovým primátem potvrdily kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Ostravě
Muži:
Finále: Brouwer, Meeuwsen (22-Niz.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-13, 19, 13)
O 3. místo: Andre, George (19-Braz.) - Krasilnikov, Stojanovskij (4-Rus.) 2:0 (25, 18)
Semifinále: Perušič, Schweiner - Krasilnikov, Stojanovskij 2:0 (17, 14), Brouwer, Meeuwsen - Andre, George 2:1 (20, -24, 14)
Ženy:
Finále: Sponcilová, Claesová (9-USA) - Heidrichová, Vergéová-Dépréová (3-Švýc.) 2:0 (18, 15)
O 3. místo: Barbara, Salgadová (19-Braz.) - Pavanová, Humanaová-Paredesová (2-Kan.) 2:0 (15, 16)

Reklama