Hlavní obsah

Kvapilová, Kubíčková - Wojtasiková, Kocioleková 0:2České beachvolejbalové týmy si v Haagu olympijskou účast nevybojovaly

Haag

Na olympijském turnaji v plážovém volejbalu v Tokiu budou startovat dvě české dvojice, další si na Kontinentálním poháru v Haagu účast nevybojovaly. Ženy prohrály v prvním kole s Polskem, muži rovněž 1:2 na zápasy se Španělskem. Ze 16 účastníků si letenku do Japonska zajistí v obou kategoriích jen vítěz.

Článek

Díky pořadí ve světovém žebříčku se již dříve do Tokia kvalifikovaly nejlepší české páry Ondřej Perušič a David Schweiner a podruhé společně Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Na písku v Tokiu se v každé kategorii představí 24 dvojic.

Mezi ženami české barvy hájily na poslední kvalifikaci v Haagu Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou a Martina Maixnerová a Marie Sára Štochlová. V rozhodujícím duelu však Kubíčková s Kvapilovou nestačily na polskou dvojici Kinga Wojtasiková, Katarzyna Kocioleková a podlehly 12:21 a 16:21.

Český mužský beachvolejbal reprezentovali v Nizozemsku Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Patrik Maňas s Jiřím Sedlákem, v rozhodující bitvě Dumek s Berčíkem nestačili na Césara Menéndeze a Alejandra Huertu. Prohráli 17:21 a 13:21.

Závěrečná fáze Kontinentálního poháru v plážovém volejbalu v Haagu, který je součástí olympijské kvalifikace:
Osmifinále:
Ženy:
ČR - Polsko 1:2
Williams, Štochlová - Wojtasiková, Kocioleková 1:2 (19, -16, -8)
Kvapilová, Kubíčková - Ceynowá, Lodejová 2:0 (17, 18)
Kvapilová, Kubíčková - Wojtasiková, Kocioleková 0:2 (-12, -16).
Muži:
ČR - Španělsko 1:2
Maňas, Sedlák - Menéndez, A. Huerta 0:2 (-20, -14)
Dumek, Berčík - P. Huerta, Monfort 2:0 (19, 17)
Dumek, Berčík - Menéndez, A. Huerta 0:2 (-17, -13)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články