Hlavní obsah

Interligu házenkářek bude v nové sezoně hrát i polský Chorzów

Česko-slovenskou interligu házenkářek bude v nadcházející sezoně hrát i polský Chorzów. Ruch bude druhý zahraničním hostem v historii soutěže po rakouském týmu Hypo Niederösterreich, který se představil v prvním ročníku. V září odstartuje 20. sezona, v níž se vedle Chorzówa představí devět českých a čtyři slovenské kluby.

Foto: Vít Chalupa, chf.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Před necelými dvěma týdny jsme dotáhli poslední legislativní záležitosti. V minulosti byl hostem rakouský Hypo Niederösterreich, který hned v úvodním ročníku soutěž ovládl. Poprvé se soutěže zúčastní polský tým. Jeho účast zvýší atraktivitu soutěže i z marketingového hlediska," uvedl na webu českého svazu ředitel soutěže Peter Brunovský.

Chorzów v uplynulé sezoně obsadil poslední osmé místo v polské superlize. "Chtěli jsme nadále hrát na nejvyšší úrovni, sportovní aspekt je pro nás nejdůležitější. V 1. polské lize, do níž máme nastoupit, je momentálně 11 týmů a nedá se vyloučit, že jich bude méně. V soutěži nás tak čeká během roku jen devět utkání. Proto jsme se rozhodli, že stojí za to ukázat se jinde," uvedl prezident Ruchu Krzysztof Ziolo.

Nová interligová sezona odstartuje prvním kolem 4. a 5. září. Titul bude obhajovat Most, který soutěž ovládl už osmkrát za sebou.

Reklama