Hlavní obsah

Česko - Lotyšsko 3:1Volejbalisté v přípravě i počtvrté uspěli

Čeští volejbalisté porazili v přípravě před mistrovstvím Evropy v Ostravě Lotyšsko 3:1 a ani ve čtvrtém utkání nezaváhali. Po dvou výhrách nad Slovenskem zdolali svěřenci trenéra Jiřího Nováka lotyšský výběr v Kuřimi stejným poměrem setů jako v pátek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Českým volejbalistům příprava na ME vychází.

Článek

Hosté uspěli jen v třetí sadě, kterou vyhráli nejtěsnějším rozdílem 25:23. V dalších setech bylo jejich maximem 19 bodů. "Začátek výborný, první set bez připomínek, druhý set už z naší strany s několika chybami, třetí už nás Lotyši přetlačili, ale nakonec jsme utkání dohráli. Celkově lepší výkon než včera," uvedl kapitán Jakub Janouch na svazovém webu.

Trenér Novák souhlasil, výkon označil za sebevědomější. "Ve třetím setu jsme vypadli z utkání velkým počtem chyb na podání, nefungovala obrana v poli. Čtvrtý set jsme již kvalitně dohráli," řekl reprezentační kouč, jehož tým před zářijovým šampionátem čekají ještě dvojzápasy proti Turecku a Řecku. Příští týden budou volejbalisté trénovat ve Zlíně.

Přípravný zápas volejbalistů před ME v Kuřimi (Brněnsko):
ČR - Lotyšsko 3:1 (16, 19, -23, 18)
Sestava a body ČR: Vašina 12, Patočka 8, Finger 12, Galabov 10, Polák 9, Janouch 4, libero Moník - Hadrava 12, Bartůněk.

Reklama

Související témata: