Hlavní obsah

Světový beachvolejbal se vrací do Prahy, olympionici si chtějí spravit chuť

Světový beachvolejbal se po šesti letech vrací opět do Prahy. Od 19. do 22. srpna se v pražském Beachklubu Ládví utkají nejlepší světoví beachvolejbalisté včetně českých reprezentačních dvojic Perušič, Schweiner, Hermannová, Resová či Kubíčková, Kvapilová. O turnajové prvenství v turnaji Beach Prague Open svedou tvrdé souboje s týmy z Brazílie, Jižní Afriky, Spojených států, Kanady a evropských zemí. Vstupné na turnaj bude zdarma.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Ondřej Perušič (vpředu) a David Schweiner v duelu s ruským párem Krasilnikov, Stojanovskij.

Článek

Turnaj světové série Beach Prague Open se do hlavního města vrací po dlouhých šesti letech, ale poprvé se bude konat v pražském Beachklubu Ládví. Předchozí akce se uskutečnily na Štvanici.

„Letošní turnaj v Praze měl být oslavou olympijských úspěchů. Bohužel Tokio vzhledem ke covidové stopce vůbec nevyšlo podle našich očekávání. Věřím, že si naše dvojice v Praze alespoň částečně spraví náladu a prožijí úspěšný turnaj s hlasitou podporou diváků," doufá Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Program zápasů Beach Prague Open
Úterý 17. srpna: 17.00 úvodní exhibice u Karlova mostu
Čtvrtek 19. srpna: kvalifikace
Pátek 20. srpna: zápasy ve skupině
Sobota 21. srpna: úvodní zápasy play-off
Neděle 22. srpna: semifinále a finále

„Letošní ročník je speciální. Český volejbal slaví 100 let a věřím, že kulaté výročí oslavíme na Ládví společně se skvělými výsledky českých dvojic," dodává.

Letošní beachvolejbalová sezona je neskutečně nabitá. V týdenním intervalu na sebe navazují olympiáda v Japonsku, mistrovství Evropy ve Vídní a turnaj světové série v Praze. „Na olympiádě panovala hodně tichá atmosféra, a tak se těšíme na diváky. Po delší době se ukážeme v Praze a věříme, že budou plné tribuny," prohlašují shodně Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a neskrývají, jak se na turnaj těší.

Reklama

Související témata: