Hlavní obsah

Beachvolejbal na Vltavě odstartoval turnaj světové série Prague Beach Open

Turisté na Karlově mostě zbystřili a místo na Pražský hrad na chvíli namířili své fotoaparáty na řeku. Jejich pozornost upoutal netradiční obrázek. K vidění byla exhibice českých olympioniků na plovoucím kurtu na Vltavě, kam bylo navezeno 85 tun písku a v akci byli čeští reprezentanti Ondřej Perušič, David Schweiner, Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová. Exhibice odstartovala turnaj světové série v plážovém volejbalu v pražském Beachklubu Ládví.

Foto: Lukáš Wagneter / Red Bull Content Pool

Netradiční exhibice na Vltavě odstartovala pražský turnaj v plážovém volejbalu. V akci byly i Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová.

Článek
Fotogalerie

„Zahrát si pod Karlovým mostem je kuriozita, která se nepoštěstí každému. Jestli se nepletu, tak před námi tu hrál akorát Roger Federer s Tomášem Berdychem tenis, takže nejsme ve špatné společnosti," usmívá se Bára Hermannová. „Kdyby bylo tepleji, tak si pro míče do Vltavy sami skočíme. A nejspíš bychom získali ještě více diváků. Doufám, že přijdou o víkendu na Ládví," dodává.

Ondřej Perušič okomentoval utkání na plovoucím kurtu KayakBeachBaru tradičně s mírnou dávkou ironie. „Kombinace silného větru a přesnosti našich smečí byla celkem náročná na spotřebu balónů. Chvilku hrozilo, že o víkendu na Ládví nebudeme mít čím hrát. Naštěstí místní převozník místo čekání na nepřicházející čínské turisty vzal brigádu a podával všechny balóny plující směrem do Drážďan," usmíval se olympionik.

"Zároveň bychom chtěli poděkovat všem ochráncům přírody za trpělivost a ubezpečit je, že při natáčení nedošlo k žádné újmě na místní fauně (rackové a kapři), což se vzhledem ke kvalitě předvedené hry jeví jako malý zázrak," doplnil.

Světový beachvolejbal se vrací po šesti letech do Prahy. Ve čtvrtek začíná v pražském Beachklubu Ládví turnaj světové série Prague Beach Open. Vstupné je zdarma a diváci se můžou těšit na 102 hráček a hráčů ze čtyř kontinentů a 21 zemí. V turnaji se objeví 11 českých týmů včetně nasazených jedniček a hlavních favoritů turnaje Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera.

„Na mezinárodním turnaji v Praze jsme ještě nestartovali, takže se moc těšíme a míříme určitě hodně vysoko. A také se těšíme na diváky, na olympiádě totiž panovala hodně tichá atmosféra," pozval diváky na turnaj Perušič.

Kromě českých jedniček mají místo v hlavní fázi turnaje vyhrazené mladé juniorské dvojice František Knobloch s Lukášem Kittelem, Matyáš Džavoronok s Kryštofem Janem Olivou a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem. „Naším cílem je zopakovat příběh Ondry a Davida. Ti, právě díky bodům ze čtyřhvězdy v Ostravě, mohli nastartovat svojí cestu světovou túrou, která se zastavila až v Tokiu." konstatoval člen výboru volejbalového svazu Vít Mařík.

Tajemno bylo kolem složení ženských dvojic. Na nedávném mistrovství Evropy totiž došlo k naprostému promíchání spoluhráček. Kvůli nemoci Markéty Nausch Slukové a Michaely Kubíčkové bojovala po boku Barbory Hermannové Marie-Sára Štochlová a spolu s Kvapilovou naopak Martina Williams. V Praze na Ládví ale nastoupí týmy v tradičním složení. Vicemistryně Evropy Kvapilová s Kubíčkovou a vítězky nedávného turnaje světové série ve Slovinsku Maria-Sára Štochlová s Martinou Williams.

Do hry tak nezasáhne pouze Markéta Nausch Sluková, která se stále dává do pořádku po onemocnění Covid 19. „Místo Markéty budu hrát s mladou a nadějnou reprezentantkou Danielou Resovou. Od Danči očekávám nasazení a bojovnost. Umístění v turnaji si ale netroufám odhadnout," představuje překvapivou spoluhráčku dvojnásobná olympionička Barbora Hermannová.

Informace o turnaji
Vstupné je zdarma. Pro vstup do areálu je však nutné doložit pořadatelské službě (ideálně aplikací Tečka):
· negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní
- negativní POC antigenní test starý nejvýše 72 hodin
· prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce
· aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní
Dále bude všem u vstupu bezkontaktně změřena teplota. Všichni přítomní musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95).

„Turnaj s celkovou dotací 40 000 eur patří po mistrovství Evropy a 4-hvězdičkových turnajích v Ostravě a Gstaadu mezi čtyři největší turnaje v Evropě v letošním roce," vyzdvihuje předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

Reklama