Hlavní obsah

Česko - Polsko 1:3České volejbalistky sebraly na mistrovství Evropy favoritkám set, ale prohrály

České volejbalistky prohrály na mistrovství Evropy podruhé za sebou. Polkám sice sebraly nečekaně první set, ale s favoritkami skupiny B v Plovdivu prohrály 1:3 po setech 25:20, 15:25, 21:25 a 18:25.

Článek

Po třech zápasech mají reprezentantky na kontě výhru a dvě prohry. Šampionát zahájily vítězstvím 3:1 nad Španělskem a v pátek podlehly 1:3 Němkám.

V neděli mají svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose den volna a v pondělí je čeká důležitý zápas o postup ze skupiny s Řeckem. O den později se střetnou s domácím Bulharskem. Do osmifinále se dostanou čtyři týmy.

Volejbalistky v prvním setu Polky zaskočily rychlým nástupem. Dařilo se jim v obraně, získávaly body bloky a vybudovaly si sedmibodový náskok 13:6. Opět se dařilo Mlejnkové, které posílala na stranu soupeřek smeče rychlostí přes 90 km/h. V koncovce pomohlo i "prasátko" na podání tradičně střídající Šimáňové a set ukončila blokem Trnková.

Ještě na začátku druhé sady Češky vedly 3:1, ale od stavu 8:8 se projevil výkonnostní rozdíl. Národní tým získal z deseti výměn jen jedinou, kouč do hry poslal hráčky z lavičky a druhé dějství Češky prohrály rozdílem deseti bodů.

I ve třetím a čtvrtém setu už volejbalistky zpět v základní sestavě, v které vyměnila Šimáňová na bloku Trnkovou, za Polkami zaostávaly. Měly problém s přihrávkou a nedokázaly zastavit s 24 body nejlepší hráčku utkání univerzálku Stysiakovou.

Mistrovství Evropy volejbalistek - skupina B v Plovdivu:
ČR - Polsko 1:3 (20, -15, -21, -18)
Rozhodčí: Sikanjič (Licht.), Szabo-Alexi (Rum.). Čas: 112 min. Diváci: 390.
Sestava a body ČR: Kossányiová 10, Jehlářová 8, Orvošová 15, Mlejnková 17, Trnková 3, Valková, libero Dostálová/Chevalierová - Kojdová 1, Purchartová, Bajusz, Šimáňová 4, Hodanová 1, Svobodová. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Polska: Stysiaková 24, Alagierská 13.

Reklama

Související témata: