Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska a hráčky Liberce vyhráli premiérový Superpohár

Aktualizováno

Úřadující extraligoví šampioni volejbalisté Karlovarska a hráčky liberecké Dukly se stali prvními vítězi českého klubového Superpoháru. Karlovarsko porazilo držitele Českého poháru Duklu Liberec 3:1 po setech 25:19, 20:25, 25:14 a 26:24. Ženy Dukly zdolaly pražský Olymp, který narychlo nahradil vítězky poháru z Olomouce, jasně 3:0 po setech 25:13, 25:16 a 25:17.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Karlovarska se radují s pohárem pro vítěze.

Článek

Lepší vstup do zápasu mužů měla Dukla, na jejíž palubovce se Superpohár hrál, a liberecký útok řízený reprezentačním nahrávačem Bartůňkem získal tříbodový náskok. Karlovarsko v sestavě s Vašinou, Zajíčkem a Patočkou, kteří se podíleli v minulých dvou týdnech na postupu českého národního týmu do čtvrtfinále mistrovství Evropy v Ostravě, ale koncovku první sady otočilo.

Ve druhém setu se sice podařilo Dukle srovnat, ale ve třetím dominovalo Karlovarsko, které získalo třetí set jednoznačně rozdílem jedenácti bodů. Ve čtvrtém setu si Liberec vynutil vyrovnanou koncovku, první mečbol ještě odvrátil, ale při druhém zápas ukončil smečař Vašina.

"Bylo to spíš individuální vítězství než týmové, protože týmový výkon si představuju jinak. Musíme fungovat líp. Rozhodlo, že jsme se udrželi na servisu v několika sériích a výborně jsme bránili," hodnotil trenér Karlovarska i národního týmu Jiří Novák v České televizi.

Liberecké volejbalistky utkání proti mladému týmu Olympu dominovaly. První set rozhodla devítibodovou sérií na servisu Kvapilová, s 15 body nejlepší hráčka zápasu. I ve druhém a třetím setu měla Dukla navrch ve všech činnostech. "Tenhle úspěch doceníme až časem," řekl kouč Liberce Libor Gálík.

Olymp měl problém s příjmem, proto se hůře prosazoval v útoku. Šanci zahrát si premiérově na vrcholné domácí scéně dostala řada hráček, jako třeba dvacetiletá smečařka Johana Lukešová, která byla s šesti body s Veronikou Virtovou nejvíce skórující hráčkou Olympu.

Volejbalový Superpohár v Liberci:
Muži:
Karlovarsko - Dukla Liberec 3:1 (19, -20, 14, 24)
Rozhodčí: Rychlík, Kvarda. Diváci: 523.
Karlovarsko: Vašina 10, Patočka 12, Indra 19, Wiese 11, Zajíček 13, Keemink, libero Pfeffer - Římal, Fišer. Trenér: Jiří Novák.
Liberec: Veselý 9, Křesťan 10, Demar 10, Leikep 6, Bartůněk 6, Lux 10, libero Kopáček/Pavlíček - Pražák 2, Pavičevič 3, Srb, Janků. Trenér: Nekola.
Ženy:
Liberec - Olymp Praha 3:0 (13, 16, 17)
Rozhodčí: Krtička, Činátl. Diváci: 324.
Dukla Liberec: Ovečková 5, Nová 8, Kohoutová 5, Kvapilová 15, Šulcová 11, Nečasová 8, libero Dostálová/Kolářová - Blažková 5, Bartošová, Šotkovská. Trenér: Gálík.
Olymp Praha: Kalhousová 2, Bartošová 2, Brichtová 3, Neumannová 5, Šimáňová 3, Cihlářová 1, libero Pešková - Lukešová 6, Virtová 6, Brancuská 1, Smutná, Patočková 2. Trenér: Mitáč.

Reklama

Související témata: