Hlavní obsah

Basketbalisté už znají složení skupin na olympijských hrách

České basketbalistky mohou v případě postupu na olympijské hry v Londýně hrát ve skupině A, v níž se sejdou USA, Čína, Angola plus první, druhý a čtvrtý tým z kvalifikace, anebo ve skupině B tvořené Austrálií, Brazílií, Ruskem, domácí Velkou Británií a třetím a pátým týmem z kvalifikace. Určil to dnešní los v Riu de Janeiro. O postupu českých hráček se rozhodne na kvalifikačním turnaji konaném od 25. června do 1. července v Istanbulu.

Foto: Sport.cz

České basketbalistky musí nejdříve projít kvalifikačním turnajem

Článek

České basketbalistky se na kvalifikačním turnaji utkají nejprve v základní skupině s Argentinou a Novým Zélandem. Dva celky projdou do čtvrtfinále, vítězové čtvrtfinálových bojů postupují do Londýna. Poražené celky se ještě utkají o poslední postupové místo. Výsledky týmů na turnaji se pak sečtou a mezi postupujícími se určí pořadí, podle kterého se bude rozdělovat do vylosovaných skupin.

Dnes se losovalo také složení skupin mužské části turnaje. Obhájci zlatých medailí Američané se utkají s Argentinou, Francií, Tuniskem a dvěma týmy z kvalifikace, kde číhají další basketbalově silné země jako Řecko, Litva nebo Rusko. Skupina B pak svedla dohromady Španělsko, Austrálii, Brazílii, Čínu, Velkou Británii a jeden tým z kvalifikace.

Los olympijského turnaje v basketbalu:
Muži:
Skupina A: USA, Argentina, Francie, Tunisko, kvalifikant 1, kvalifikant 2.
Skupina B: Španělsko, Velká Británie, Austrálie, Čína, Brazílie, kvalifikant 3.
Ženy:
Skupina A: USA, Čína, Angola, kvalifikant 1, kvalifikant 2, kvalifikant 4.
Skupina B: Austrálie, Rusko, Velká Británie, Brazílie, kvalifikant 3, kvalifikant 5.

Reklama