Hlavní obsah

Miami - Indiana 90:79Stav série 3:2Basketbalisté Miami jsou krok od finále NBA

New York
Aktualizováno

Basketbalisty Miami dělí už jen jediná výhra od postupu do finále NBA. V sérii s Indianou vyhráli obhájci titulu pátý zápas 90:79, ujali se vedení 3:2 a v sobotu se mohou na palubovce soupeře stát šampióny Východní konference.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Hvězda Miami Heat LeBron James (6) brání Paula George (24) z Indiany Pacers.

Článek

Domácí Heat rozhodli čtvrteční zápas ve třetí čtvrtině. V jejím úvodu po koši soupeře prohrávali 40:46, zbytek hracího období ale skončil v poměru 30:11 ve prospěch Miami. Na 25 bodech v této fázi hry se koši a asistencemi podílel LeBron James.

"Zase ukázal svoji velikost. Jeho nasazení ve třetí čtvrtině bylo neuvěřitelné. Byl neúnavný, prosazoval se na obou koncích hřiště, doskakoval, byl platný v defenzivě a postaral se prakticky o každou naši ofenzivní akci. Pozoruhodné," řekl o hvězdě svého týmu trenér Erik Spoelstra. Jeho protějšek Frank Vogel na tiskové konferenci čelil otázce, zda existuje něco, co by mohl jeho tým udělat, když se James dostane do podobného "laufu". "Opravdu nevím," odpověděl.

James dal v zápase celkem 30 bodů, přidal osm doskoků a šest asistencí. Lídrem soupeře byl s 27 body a 11 doskoky Paul Goerge, Roy Hibbert přidal 22.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 5. zápas:
Miami - Indiana 90:79 (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: