Hlavní obsah

Česká republika - Norsko 23:24Házenkářky znovu trápily Norky, podlehly gólem v poslední minutě

Zlín

České házenkářky podruhé během necelého roku výrazně potrápily úřadující olympijské vítězky a světové šampionky z Norska. V prvním ze dvou přípravných duelů na Moravě nad Seveřankami stejně jako na prosincovém evropském šampionátu dlouho vedly a o výhru přišly až v závěru. Rozhodující gól dal favorit v poslední minutě.

Článek

"Určitě nejsem spokojen, protože ten zápas jsme měli vyhrát. Na konci zápasu se zase ukázalo, že ta zkušenost je u Norek. Ale naše zkušenosti z odehraných zápasů už by se měly pomalu začít projevovat a těsné zápasy bychom měli vyhrávat i my," řekl po zlínském utkání český trenér Jan Bašný.

První přípravný duel sezóny 2013/14 kopíroval vzájemné střetnutí obou celků na loňském mistrovství Evropy. Tehdy Češky až do 52. minuty senzačně vedly a ve středu sahaly po cenném výsledku ještě déle.

I bez několika opor hrály se suverénkami posledních let zcela otevřenou a vyrovnanou partii, dobře bránily a nápaditě kombinovaly. Skóre se od začátku přelévalo na obě strany, Češky ale byly častěji ve vedení. Ani jeden z týmů se během zápasu nedostal do vyššího než dvougólového náskoku.

Norky rozhodly nechytatelnou střelou do šibenice

Domácímu týmu se dařily přesilovky, a když necelých dvanáct minut před koncem upravila Kutlvašrová na 19:17, zdálo se, že by Češky na druhý pokus mohly získat skalp olympijských vítězek.

Jenže islandský kouč v norských barvách Thorir Hergeirsson přibrzdil nápor domácího celku oddechovým časem, jeho svěřenkyně okamžitě vyrovnaly a v závěru ukázaly více zkušeností. Necelou minutu před koncem Seveřanky rozhodly utkání nechytatelnou ranou do šibenice.

V pátek oba celky změří síly v odvetě v Olomouci.

Přípravné utkání házenkářek ve Zlíně:
ČR - Norsko 23:24 (11:10)
Sestava a branky ČR: Roháčková, Satrapová - Knedlíková 3, Borovská 1, Keclíková 2, Chrenková 1, Salčáková 4, Růčková 2, Kutlvašrová 2, Vítková 1, Hrbková 2, Štěrbová 2, Crhová 2, Adámková 1.
Nejlepší střelkyně Norska: Blancová 7, Gosséová 4, Skograndová a Solbergová po 3. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Sedmimetrové hody: 7/5 - 4/4. Vyloučení: 1:3. Diváci: 1000.

Reklama

Související témata: