Hlavní obsah

To byl šprým! Anglický ragbista si vystřelil z premiéra Camerona, pak se omlouval

Londýn

Tohle gesto se v jinak konzervativní Anglii s velkým pochopením nesetkalo. Ragbista Manu Tuilagi si uřízl pořádný trapas, když si při focení na Downing Street z legrace vystřelil z britského premiéra Davida Camerona, kterému na portrétu nasadil „králičí uši“. Rodák ze Samoy následně čelil kritice veřejnosti a jednomu z předních politiků Spojeného království se omluvil. Cameron mu prominul.

Foto: Chris Harris, Reuters

Ragbista Manu Tuilagi si tímto gestem udělal legraci z britského premiéra Davida Camerona.

Článek

Dvaadvacetiletý centr Britských Lvů je známý živel, který už má za sebou několik skandálů. Ve Velké Británii dokonce žil nějakou dobu ilegálně, protože měl propadlé vízum. Na Novém Zélandu byl zase pokutován kvůli tomu, že v přístavu skákal do vody rovnou z trajektu.

Jeho sportovní talent je sice nesporný, ovšem Tuilagiovi prohřešky tentokrát zašly až příliš daleko. „Bylo to vážné hloupé gesto. Je už dost starý na to, aby měl trochu rozumu a věděl, že něco takového nemá dělat," tvrdil trenér Leicesteru Tigers Richard Cockerill.

Jeho svěřenec Manu Tuilagi za svůj poslední incident poslal premiérovi omluvný dopis. Velká část veřejnosti sice vnímá jeho „králičí uši" jako urážlivé gesto, Cameron však vtipný úmysl mladého ragbisty bere s nadhledem.

„Není třeba se omlouvat. Vím, že v tom bylo jen trochu legrace," reagoval britský premiér.

Reklama