Hlavní obsah

Eczasibasi - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova vstoupily do Ligy mistryň prohrou v Istanbulu

Istanbul

Volejbalistky Agelu Prostějov prohrály úvodní zápas Ligy mistryň v Istanbulu s favorizovaným týmem Eczasibasi hladce 0:3 po setech 15:25, 14:25 a 21:25. Utkání trvalo 67 minut. Hanačky odvedly nejlepší výkon ve třetím setu, nezvládly ale koncovku. Předtím nestačily čelit tlaku soupeřek a neprosadily se ani v obraně.

Článek

Zahraničními hvězdami protkaný turecký tým, v jehož sestavě chyběla zraněná nejlepší česká volejbalistka minulého roku Helena Havelková, diktoval hned od úvodních míčů vývoj. Prostějov sice dvakrát vedl o bod, více mu ale zkušenější soupeřky nedovolily.

Hráčky Eczacibasi útočily účinně ze všech pozic, vynikaly i preciznější obranou a rychle zvyšovaly náskok. Na hráčkách Prostějova byl v polovině úvodního setu patrný až příliš velký respekt. Problémy měly i s příjmem podání a mnohdy s obtížemi zakládaly protiútoky.

Ani time outy nepomohly

Trenér Miroslav Čada se pokoušel marně zastavit turecký tlak oddechovými časy, oba si vybral hned v úvodní polovině setu. Za stavu 3:10 sáhl ke střídání, do hry poslal Soaresovou a Růžičkovou. Teprve od stavu 6:15 se podařilo Hanačkám trochu srovnat krok, na zvrat ale pomýšlet nemohly. V útoku Prostějova se nejvíce prosazovaly Kossányiová se Steenbergenovou a po vystřídání se k nim přidala i Soaresová.

Obdobný průběh mělo i druhé dějství. České mistryně udržely partii vyrovnanou je do stavu 7:9, pak se vývoj opakoval. Důrazný turecký tým těžil body z pestrých kombinací a bez problémů vyhrál i druhý set.

Nejvíce potrápily volejbalistky Agelu soupeřky ve třetím setu, kdy udržely skóre na 20:20. Pak ale přišly chyby z útoku, nepřesná obrana na síti i laciné body po zkaženém podání. Závěr tak patřil jasně tureckému favoritovi.

Ve druhém kole Ligy mistryň Prostějov přivítá ve středu Cannes, čtvrtým týmem skupiny D je teoreticky nejpřijatelnější soupeř německý Schwerin.

Volejbalová Liga mistryň, 1. kolo skupiny D:
Eczacibasi VitrA Istanbul - Agel Prostějov 3:0 (15, 14, 21)
Rozhodčí: Ivanov (Bul.), Raptis (Řec.). Čas: 67 min. Diváci: 1000.
Nejvíce bodů Eczacibasi: Darnelová 14, Gümüsová a Poljaková po 12.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 2, Borovinšeková 1, Carterová 8, Kossányiová 10, Steenbergenová 5, Vincourová 5, libero Jášová - Soaresová 2, Růžičková, Kočiová 3, Hutinská. Trenér: Čada.

Reklama

Související témata: