Hlavní obsah

V Česku je všechno malé, a to se mi líbí, svěřuje se ústecký basketbalista Mitchell

Ústí nad Labem

Uznávanou osobností na palubovkách Mattoni NBL je americký rozehrávač Kwamain Mitchell, který táhne do play off celek Slunety Ústí nad Labem. Proto ani nepřekvapilo, že nejužitečnější hráč soutěže byl vybrán i do výběru pro nadcházející Utkání hvězd 2. března v Pardubicích. „Je to pro mě vyznamenání,“ cení si Mitchell nominace v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak jste přijal zprávu o zařazení do týmu All Stars?

Vím, že se tam mohli dostat jen ti nejlepší hráči a tudíž basketbalisté, které mají fanoušci rádi. Moc se na setkání v Pardubicích těším. Bude to hlavně zábava pro diváky, prostě show. Znám i některé hráče z českých klubů, kteří nastoupí za tým Mattoni NBL. A dokonce je mým kamarádem i jeden hráčů z polské ligy, jejíž zástupci budou naším soupeřem.

Co očekáváte od herní přehlídky?

Unikátní představení, jaké v této sezóně v rámci Mattoni NBL ještě nebylo. Už jména aktérů jsou zárukou špičkového basketbalu. Přitom ale půjde především o zážitky pro všechny zúčastněné.

Jak vidíte účinkování ústeckého celku v lize?

Po letech, kdy tým byl spíše na chvostu tabulky, je letošní sezóna vynikající. Hlavně v domácím prostředí jsme hodně silní i díky fanouškům. Snažím se tým pozvednout a mám radost za každý úspěšný výsledek. Chceme do play-off, jenže k němu vede od začátku ligy dlouhá cesta. A stejné cíle má v podstatě většina klubů.

Vaše střelecká bilance je obdivuhodná. Pomýšlíte na rekordy?

Se svou rolí v týmu jsem spokojený. Pokaždé se sice nepřiblížím k výrazné metě, ale často se mi podařilo dát kolem třiceti bodů za zápas.

Jak trávíte v Ústí volný čas?

Rád sleduji americké filmy. Občas si všimnu i českých programů, pokud zrovna běží v televizi. Třeba v restauracích, kde jsme s kamarády na večeři (úsměv).

Zvykl jste si na život v České republice?

Je tady všechno malé (úsměv). Města, supermarkety, sportoviště. A právě to se mi líbí. Lidé se ke mně chovají přátelsky. Nic mi nechybí, kromě rodiny a přátel. Když jdu po ulici a něco potřebuji, setkávám se s ochotou. Byť jsem cizincem, mám dojem, že jsem do zdejšího prostředí zapadl.

Jaké máte sportovní plány?

Klidně bych tady zůstal i pro příští sezónu, třeba rok, dva. Záleží na okolnostech. I když kariéru samozřejmě nekončím, někdy v budoucnu by mě lákala práce učitele sportovních her, což jsem vystudoval na univerzitě v St. Louis.

Reklama