Hlavní obsah

Oklahoma - Houston 106:98Durant dovedl 42 body Oklahomu k výhře v bitvě plné konfliktů. Série Houstonu skončila

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Oklahomy porazili v NBA Houston 106:98 i díky 42 bodům Kevina Duranta, ale v Západní konferenci dál těsně ztrácejí na vedoucí San Antonio. Spurs v úterním utkání zvítězili v Chicagu 104:96 a připsali si sedmou výhru za sebou.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Russell Westbrook (0) z Oklahomy po drsném střetu s houstonským Patrickem Beverleym (2).

Článek

Oklahoma na svém hřišti ukončila pětizápasovou vítěznou šňůru Houstonu. Ve vypjatém zápase došlo k několika menším konfliktům, kdy museli mezi hráče vběhnout rozhodčí. Hned dvakrát v první čtvrtině se do sebe málem pustili domácí Russell Westbrook a houstonský Patrick Beverley, kteří dali vzpomenout na svůj intenzivní souboj z loňského play off. V něm Beverley poranil Westbrookovi koleno a ukončil mu sezónu.

Vyhecovaný hráč Oklahomy v úterý porazil svého soupeře na body 24:2. Hvězdou zápasu byl však Durant, který 42 body zajistil Thunder třetí výhru v třetím zápase s Rockets v sezoně. Durant už pojedenácté v sezoně překonal hranici 40 bodů.

"Je to jednoduché - potkaly se dva skvělé týmy, které chtěly vyhrát. V takovém případě se v NBA pokaždé bude hrát hodně fyzicky," okomentoval intenzitu utkání James Harden, bývalý hráč Oklahomy, jenž vedl Houston s 28 body.

Basketbalisté San Antonia začali v Chicagu šňůrou 7:0 a ve třetí části vedli až o 32 bodů. Nejlepším střelcem Spurs byl s 22 body Manu Ginobili, o dva body méně dal Tony Parker. Za domácí nastřílel 24 bodů D.J. Augustin a 23 bodů Jimmy Butler.

Po čtyřech prohrách dokázala zvítězit Indiana, lídr Východní konference zdolal Boston 94:83. V dresu vítězů se poprvé představil Andrew Bynum, který za 15 minut na hřišti nasbíral osm bodů a 10 doskoků. Pacers porazili Celtics i počtvrté v sezoně, což se jim povedlo poprvé od ročníku 1997/98.

Popáté za sebou zvítězili hráči Golden State, kteří porazili Dallas 108:85. Warriors jasně zvítězili, přestože Stephen Curry dal jen 10 bodů a David Lee šest. S 19 body byl nejlepším střelcem náhradník Jordan Crawford. Ke stejné pozici v týmu Mavericks stačilo Montu Ellisovi 15 bodů.

Výsledky NBA:
Chicago - San Antonio 96:104
Detroit - Sacramento 99:89
Golden State - Dallas 108:85
Indiana - Boston 94:83
Memphis - Portland 109:99
Minnesota - Milwaukee 112:101
Oklahoma City - Houston 106:98

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články